Σάββατο 26 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Αγωνιστική συνέχεια

Το ΠΑΜΕ, συνδικαλιστικές οργανώσεις και συντονιστικά σωματείων ετοιμάζονται για τη συνέχιση του αγώνα τις επόμενες βδομάδες

Η επόμενη αγωνιστική συνάντηση των ταξικών δυνάμεων θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, στις 2 Σεπτέμβρη στην πλατεία ΧΑΝΘ στις 8 μμ, κατά την έναρξη της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης. Στη συγκέντρωση αυτή καλούνται εργαζόμενοι από όλη τη χώρα. Θα προηγηθεί εκδήλωση του ΠΑΜΕ με συμβολικό συσσίτιο, στη 1 Σεπτέμβρη, στην πύλη του λιμανιού στις 8 μμ, καθώς την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης θα δειπνεί στην προβλήτα 1, καλεσμένος από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης και την HELLEXPO.

Πολύμορφες εκδηλώσεις σε τοπικό επίπεδο, αλλά και συμμετοχή στο συνολικότερο αγωνιστικό πρόγραμμα του ΠΑΜΕ, έχουν αποφασίσει και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, Εργατικά Κέντρα και συντονιστικά σωματείων. Σχετικές αποφάσεις έχουν παρθεί στο Βόλο και σε άλλες περιοχές, ενώ πλήρες πρόγραμμα έχει καταρτίσει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Στη Λάρισα το ΕΚ της πόλης διοργανώνει αντιπολεμική συναυλία στην πλατεία Ταχυδρομείου, την Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη με το μουσικό συγκρότημα «ΝΟΣΤΟΣ» στις 9.30 το βράδυ. Παράλληλα καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην αντιπολεμική συναυλία για να υπερασπιστούμε και με αυτόν τον τρόπο την ειρήνη, την ελευθερία και την εθνική ανεξαρτησία.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση του ΕΚ Λάρισας, η συναυλία αυτή γίνεται καθώς η 1η Σεπτέμβρη είναι η «Ημέρα των Συνδικάτων για την Ειρήνη». «Φέτος έχει διπλή σημασία και βαρύτητα. 1η Σεπτέμβρη του 1939, ξεκίνησε ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος και 1η Σεπτέμβρη 1999 ξεκίνησε η λειτουργία του Νατοϊκού Στρατηγείου στον Τύρναβο», υπογραμμίζει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και συμπληρώνει: «Οι εργατοϋπάλληλοι και όλος ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να ξεχάσουν την ημέρα αυτή αφού εγκαινιάστηκε το νέο Στρατηγείο του θαΝΑΤΟυ, γεγονός που θα στοιχίσει ακριβά στην ανεξαρτησία και ελευθερία της χώρα από "προστάτες"».

Μέσα στις πολύμορφες δραστηριότητές του, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους στη συγκέντρωση αντίστασης στα αντεργατικά μέτρα και στο ψευτοδιάλογο - απάτη που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 2 Σεπτέμβρη.

Το ΕΚ Λάρισας θα διαθέσει λεωφορεία με δωρεάν μετακίνηση στη Θεσσαλονίκη γι' αυτό το σκοπό. Η αναχώρηση θα γίνει το Σάββατο στις 5 το απόγευμα από την πλατεία Λαού (Αγ. Βελησσαρίου). Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλουν όλοι από σήμερα μέχρι και το Σάββατο 2 Σεπτέμβρη στα τηλέφωνα του ΕΚΛ 532-459, 250-700, 250-708.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ