Παρασκευή 8 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΚΤΗΜΑ ΤΑΤΟΪΟΥ
«Ανοιχτό» το θέμα της επιχειρηματικής εκμετάλλευσης

Χωρίς να δίνει ξεκάθαρη απάντηση για το εάν το κτήμα Τατοΐου θα παραδοθεί προς εκμετάλλευση σε ιδιώτες - αφήνοντας έτσι ανοιχτό και αυτό το ενδεχόμενο - ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Σ. Καλογιάννης, μιλώντας χτες στη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης του ΚΚΕ, αρκέστηκε να περιγράψει τους άξονες του Προεδρικού Διατάγματος της κυβέρνησης που φέρει τον ψευδεπίγραφο τίτλο: «Προστασία του ορεινού όγκου της Πάρνηθας».

Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός, το κτήμα θα χωριστεί σε ενότητες. Στο χώρο θα αναπτυχθούν δραστηριότητες αναψυχής, υπαίθριου αθλητισμού και πολιτισμού και εκθέσεων. Ο υφυπουργός ανέφερε ενδεικτικά ότι επιτρέπονται εγκαταστάσεις ενός αναψυκτηρίου, ενός χώρου έκθεσης της ιστορίας του Τατοΐου, εγκαταστάσεις ιππικού ομίλου, εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και αξιοποίησης των γεωργικών και κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος στην τοποθέτησή του επισήμανε ότι πρέπει να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας του δάσους και η αξιοποίησή του προς όφελος του λαού. Επιπλέον, επισήμανε ότι πρέπει να παρθούν όλα τα μέτρα, προκειμένου να αποτραπεί η επέλαση του μεγάλου κεφαλαίου στον σημαντικό αυτό πνεύμονα πρασίνου.

«Εμείς συνεχίζουμε να ανησυχούμε για την τύχη του κτήματος του Τατοΐου», τόνισε ο Α. Σκυλλάκος και ανέφερε το παράδειγμα του Ελληνικού, όπου ενώ και σε αυτή την περίπτωση υπήρχαν διαβεβαιώσεις για την ίδρυση Μητροπολιτικού Πάρκου, σήμερα η πορεία είναι προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ο βουλευτής ζήτησε να μη δοθεί σε ιδιώτες η διαχείριση των χώρων αθλητισμού, πολιτισμού και αναψυχής και πρότεινε να είναι ελεύθερη και δωρεάν η πρόσβαση των πολιτών σε όλους τους χώρους του Τατοΐου.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή οι Κομματικές Οργανώσεις Αθήνας και Αττικής του ΚΚΕ διοργάνωσαν συγκέντρωση και συναυλία στην περιοχή με βασικό αίτημα «Το Τατόι τώρα στο λαό και όχι στο κεφάλαιο το ληστρικό».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ