Πέμπτη 7 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Αταλάντευτος αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλιά για όλους

Οργανωμένο σχέδιο με σκοπό τον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων του Δήμου Νίκαιας από το συμφέρον τους - που είναι η συστράτευση με την αγωνιστική δημοτική αρχή και το δήμαρχο Στέλιο Μπενετάτο, στο δρόμο της σύγκρουσης και της ρήξης με την κυρίαρχη πολιτική που συνδιαμορφώνουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε βάρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης - βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από την ηγεσία της ΠΑΣΚΕ στη διοίκηση του σωματείου.

Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα προχτές το βράδυ, στη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, που είχε θέμα ακριβώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, «μόνιμοι» και συμβασιούχοι στο δήμο. Οταν η συζήτηση έφτασε στο διά ταύτα και άρχισαν να αποκαλύπτονται οι ευθύνες της κυρίαρχης πολιτικής, που εφαρμόζεται διαχρονικά από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η οποία θέλει τους εργαζομένους «ομήρους» περιπλανώμενους και συμβασιούχους, τότε συνδικαλιστές της ηγεσίας της ΠΑΣΚΕ πυροδότησαν το κλίμα, ενώ με τη βοήθεια κάποιων... «άσχετων» που είχαν φέρει στην αίθουσα, προφανώς προς βοήθεια, επιδόθηκαν και σε τραμπουκισμούς!

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε χτες ο δήμος τονίζει: «"Κάποιοι" δεν ήθελαν με κανένα τρόπο να ενημερωθούν οι δημότες της Νίκαιας για τις πολιτικές πρωτοβουλίες του δήμου, που διασφαλίζει τη μονιμότητα στη δουλιά των εργαζομένων».

«Οταν στους περισσότερους δήμους της χώρας κλείνουν Δημοτικές Επιχειρήσεις και χιλιάδες εργαζόμενοι πετιούνται στους δρόμους, στο Δήμο Νίκαιας έχουν παρθεί όλες οι αποφάσεις που διασφαλίζουν τη μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου, με σκοπό το πέρασμά τους στο Δήμο. Οταν σε όμορους δήμους υπάρχουν εργαζόμενοι απλήρωτοι από 6 έως 11 μήνες, στο Δήμο Νίκαιας δεν οφείλεται μισθός σε κανέναν εργαζόμενο». «Θέλουν - συνεχίζει - να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους και το λαό της πόλης, βλέποντας "εχθρούς" μόνο στη Διοίκηση του δήμου και προσπαθούν επιμελώς να αφήσουν στο απυρόβλητο τις κυβερνητικές πολιτικές που έχουν θεσμοθετήσει ένα αντιδραστικό πλαίσιο λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Και ξεκαθαρίζει: «Δεν είναι ο Δήμος της Νίκαιας που ψηφίζει νόμους για μερική απασχόληση, που παρακρατά τους θεσμοθετημένους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που δίνει ψίχουλα από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για τη λειτουργία των ΟΤΑ, που ωθεί τους δήμους να συμπράξουν με τον ιδιωτικό τομέα και να χαρατσώνουν τους δημότες για να έχουν οικονομική αυτοτέλεια».

«Ο Δήμος της Νίκαιας βρίσκεται στο δρόμο της ρήξης μ' αυτή την πολιτική, στο δρόμο της διεκδίκησης μαζί με το λαό της πόλης και γι' αυτό σήμερα έμπρακτα βρίσκεται μαζί με τους εργαζόμενους έχοντας εξασφαλίσει τη μονιμότητα της εργασίας τους. Αυτό το δρόμο της διεκδίκησης και της σύγκρουσης με τις κυβερνητικές πολιτικές δεν αντέχουν, δεν μπορούν, δε θέλουν κάποιες δημοτικές και συνδικαλιστικές παρατάξεις».

«Ο Δήμος της Νίκαιας συνεχίζει τον αγώνα του για μόνιμη και σταθερή εργασία, για εξασφάλιση της μισθοδοσίας των εργαζομένων από το Κράτος, για απόδοση των Παρακρατηθέντων Πόρων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, για διπλασιασμό των εσόδων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τον Κρατικό Προϋπολογισμό».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ