Πέμπτη 7 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΙΟ
Βαριές ποινές σε 10 κατηγορούμενους

Στη φυλακή οδηγήθηκαν χτες ο πρώην πρύτανης του Παντείου Αιμίλιος Μεταξόπουλος, ο πρώην αντιπρύτανης Παναγιώτης Γετίμης, καθώς και ο πρώην προϊστάμενος του Λογιστηρίου του Ιδρύματος Αναστάσιος Κουτσοδημητρόπουλος, μετά την καταδίκη τους από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για υπόθεση υπεξαίρεσης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Συγκεκριμένα, κατηγορούνταν επειδή διέθεταν ποσά τα οποία ανήκαν στο Ιδρυμα για τη δική τους πολυτελή διαβίωση. Υπολογίζεται ότι η ζημιά ανέρχεται σε οκτώ εκατομμύρια ευρώ για το χρονικό διάστημα 1992-1998.

Ο Αιμ. Μεταξόπουλος καταδικάστηκε σε 25 χρόνια κάθειρξη, ο Π. Γετίμης σε 16χρόνια, ενώ ο Κουτσοδημητρόπουλος σε τρις ισόβια. Στους δύο πανεπιστημιακούς δεν αναγνωρίστηκε το ανασταλτικό της έφεσης. Το δικαστήριο καταδίκασε επίσης σε 14 χρόνια κάθειρξη με ανασταλτικό της έφεσης τον πρώην πρύτανη Δημήτρη Κώνστα, ενώ με την ίδια ποινή καταδικάστηκε και ο πρώην αντιπρύτανης Κωνσταντίνος Παπαθανασόπουλος. Βαριές ποινές επιβλήθηκαν και σε διοικητικούς υπαλλήλους, αλλά και σε δύο ιδιώτες προμηθευτές του Παντείου Πανεπιστημίου.

Αθώοι κρίθηκαν οι κατηγορούμενοι Ιωάννης Καπερώνης, η επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Σοφία Καπετανάκη και η υπάλληλος του Παντείου Μαρία Αραπαντώνη. Η υπόθεση είχε ξεκινήσει όταν μετά από μηνυτήρια αναφορά του εκλιπόντος πρώην πρύτανη του Παντείου Ηλία Σιδηρόπουλου, ορκωτός ελεγκτής διαπίστωσε έλλειμμα στα ταμεία του πανεπιστημίου ύψους δύο δισεκατομμυρίων δραχμών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ