Τετάρτη 6 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ/ΡΙΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Να δοθεί τώρα λύση απαιτεί το ΚΚΕ

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής του Κόμματος Π. Κοσιώνης

Από την κινητοποίηση που διοργάνωσε η παράταξη της ΔΑΣ στα πλαίσια της απεργίας στις 30 του Μάη
Από την κινητοποίηση που διοργάνωσε η παράταξη της ΔΑΣ στα πλαίσια της απεργίας στις 30 του Μάη
Την πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού καθαριότητας από το υπουργείο Παιδείας, για όλες τις σχολικές μονάδες, με πλήρες ωράριο, για την αντιμετώπιση των αναγκών υγιεινής λειτουργίας σχολείων στην πρωινή λειτουργία και ουσιαστικής καθαριότητας μετά τη λήξη του μαθήματος, καθώς και γενναία πρόσθετη χρηματοδότηση από το υπουργείο Παιδείας, για την κάλυψη της μισθοδοσίας των εργαζομένων στην καθαριότητα και άμεση επιστροφή των χρημάτων στα ταμεία των σχολείων, απαιτεί το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του Κόμματος Παναγιώτης Κοσιώνης.

Η Επίκαιρη Ερώτηση έρχεται λίγες μέρες μετά τη 48ωρη πανελλαδική απεργία που πραγματοποίησαν στις 30 και 31 Μάη οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων, απαιτώντας μόνιμη και σταθερή δουλιά για όλους με πλήρη δικαιώματα. Στο πλαίσιο της απεργίας η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» πραγματοποίησε συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή όπου και κατατέθηκε υπόμνημα με το πλαίσιο των ταξικών δυνάμεων.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι «χρόνια τώρα, το πρόβλημα της υγιεινής και ασφάλειας στα δημόσια σχολεία, παραμένει άλυτο. Φέτος, η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να παραχωρήσει συμβάσεις αορίστου χρόνου για μια μερίδα των καθαριστριών των σχολείων και συμβάσεις μερικής απασχόλησης για κάποιους άλλους. Αυτό σημαίνει ότι κάποια σχολεία θα έχουν μόνιμη καθαρίστρια, από τις 7 π.μ. ως τις 2.30 μμ. και κάποια άλλα με σύμβαση έργου, μόνο μετά το σχόλασμα.

Και συνεχίζει: «Το ΥΠΕΠΘ αδιαφόρησε να εξασφαλίσει τη μισθοδοσία όσων υποχρεώθηκε να προσλάβει και μεταθέτει την ευθύνη για την πληρωμή τους στις Σχολικές Επιτροπές. Ετσι οι Σχολικές Επιτροπές, με εγκύκλιο του ΥΠΕΠΘ (αρ. 27886/η/8-3-07), εξαναγκάστηκαν να πληρώσουν τους μισθούς των καθαριστριών, με χρήματα που δεν έχουν εκταμιευτεί από σχετικές πιστώσεις του ΥΠΕΠΘ, όπως προβλέπεται στην παρ. 5 της υπ' αριθμ. 78031/Δ4 (ΦΕΚ 1199Β 31-8-2006) Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών ΔΔΑ, Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Παιδείας. Κάποιες Σχολικές Επιτροπές, έσπευσαν να δώσουν όλο το ταμείο, ενώ ακόμα δεν έχουν πάρει την 3η και 4η δόση της επιχορήγησης του 2006 για τις λειτουργικές τους ανάγκες, με αποτέλεσμα να αδειάσουν τα ταμεία των σχολείων».

Καταλήγοντας ο Παναγιώτης Κοσιώνης υπογραμμίζει ότι: «Το Υπουργείο οφείλει να προχωρήσει στη συνολική λύση του προβλήματος, προσλαμβάνοντας με τον ίδιο τρόπο το προσωπικό καθαριότητας όλων των σχολείων της χώρας, ώστε να καλυφθούν ουσιαστικά όλες οι ανάγκες».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org