Τετάρτη 6 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μαθητικές φεστιβαλικές συναντήσεις

Ξεκίνησε ως πείραμα, αλλά η διάθεση και η ανάγκη των μαθητών για έκφραση και δημιουργία το μετατρέπει σε θεσμό. Ο λόγος για το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη και το 2ο στην Αθήνα που θα γίνουν τον Ιούνη, από τις μαθητικές οργανώσεις της ΚΝΕ. Το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη θα γίνει στο πάρκο σκύλων, στην παραλία και το πρόγραμμα είναι το εξής:

Δευτέρα 18 Ιούνη (ώρα έναρξης 7 μ.μ.): Συναυλία με 4 μαθητικά συγκροτήματα, συζήτηση για την παιδεία και τους μαθητικούς αγώνες, θεατρικό σκετς, συναυλία με τα «Μωρά στη φωτιά»,

Τρίτη 19 Ιούνη: Συζήτηση - προβολή για την προπαγάνδα μέσα από τα βιντεοπαιχνίδια, αφιέρωμα στη ζωή του Τσε Γκεβάρα, συναυλίες 11 μαθητικών συγκροτημάτων.

Επίσης, περιλαμβάνει τουρνουά μπάσκετ και ποδοσφαίρου 5x5 από τις 17 έως τις 19 Ιούνη στο Γυμναστήριο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Στην Αθήνα

Το πρόγραμμα του 2ου Μαθητικού Φεστιβάλ στην Αθήνα, που θα γίνει στο θέατρο «Φοίνικα», στο Περιστέρι είναι:

Παρασκευή 22 Ιούνη (ώρα έναρξης 6 μ.μ.) Κεντρική Σκηνή: Μαθητικά συγκροτήματα, σάτιρα για την παιδεία, συναυλία με τους «LOCOMONDO». Β' Σκηνή: Δρώμενο από την ομάδα κρουστών Θεραπευτικής Κοινότητας «Εξάντας», εκδήλωση για τα pc games, προβολή της ταινίας «V for Vendeta».

Σάββατο 23 Ιούνη, Κεντρική Σκηνή: Μαθητικά συγκροτήματα, ομιλία του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ Γιάννη Πρωτούλη, αφιέρωμα στον Τσε Γκεβάρα, συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη. Β' Σκηνή: Εκδήλωση για τα 40 χρόνια δολοφονίας του Τσε Γκεβάρα, προβολή ταινίας «Ημερολόγια μοτοσικλέτας»

Κυριακή 24 Ιούνη, Κεντρική Σκηνή: Μαθητικά συγκροτήματα, συναυλία με τους «1550». Β' Σκηνή: Συζήτηση με γονείς και καθηγητές, προβολή ντοκιμαντέρ για την εξέγερση στην Οαχάκα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ