Τετάρτη 6 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Μην τους δώσεις τη δυνατότητα

Οσο προχωράει η γαλαζοπράσινη προεκλογική αντιπαράθεση, τόσο θα επιχειρείται να στηθεί ένα σκηνικό μιας κάλπικης πόλωσης μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, προκειμένου, από τη μια να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους και από την άλλη να αποφύγουν τις «κακοτοπιές». Αποτελεί κακοτοπιά για το δικομματισμό, το να στραφεί η προσοχή του λαού στις πολιτικές που πρεσβεύουν και οι δύο, στη μεταξύ τους ταύτιση σε όλες τις στρατηγικές επιλογές για την πορεία της χώρας, στη στρατηγική του κεφαλαίου, όπως την υπαγορεύουν τα εντός και εκτός Ελλάδας κέντρα αποφάσεων της πλουτοκρατίας.

Ομως ό,τι και να κάνουν, στα πλαίσια της προεκλογικής τακτικής τους για να το κρύψουν, η επόμενη μέρα, το μετά τις εκλογές τοπίο έχει ήδη αρχίσει να σκιαγραφείται. Το «γαλάζιο» κράτος, όπως αναμενόταν, αποδείχτηκε ίδιο με το «πράσινο» κράτος. Ετσι και οι παράλληλοι βίοι των πολιτικών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δείχνουν και τα μελλούμενα. Ο κουρνιαχτός των υποσχέσεων και οι επικείμενοι πλειστηριασμοί εξαγοράς συνειδήσεων, δεν μπορεί και δεν πρέπει να κρύψουν τους μετεκλογικούς σχεδιασμούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Πρόκειται για μια σειρά αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων που θ' αρχίσουν να ξεδιπλώνονται σε όλη τους την έκταση από την κυβέρνηση η οποία θα προκύψει από τις επικείμενες εκλογές, όποιος και από τους δύο κι αν είναι ο νικητής, αν ο λαός με την ψήφο του δε βάλει φρένο. Με την ψήφο που θα δυσκολέψει τη δικομματική εναλλαγή. Τα πακέτα μέτρων είναι έτοιμα και τα προανήγγειλε ο ΟΟΣΑ, όπου στο τμήμα της έκθεσής του που αφορά την Ελλάδα, προτείνεται η προώθηση νέων ανατροπών, σε βάρος των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και ένταση της επέλασης σε κάθε πτυχή της ζωής των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων.

Η επίθεση αυτή περιλαμβάνει: αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και μείωση των συντάξεων, αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, μειώσεις στους μισθούς, «απελευθέρωση» των απολύσεων, παραπέρα υποβάθμιση της δημόσιας δωρεάν Παιδείας και ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, παραπέρα συρρίκνωση των όποιων κοινωνικών παροχών και αύξηση της φορολογίας των λαϊκών εισοδημάτων, γενίκευση της εμπορευματοποίησης όλων των πτυχών της ζωής των εργαζομένων.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν ήδη δεσμευτεί, να εφαρμόζουν τις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ, της Κομισιόν, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, του ΣΕΒ. Αυτό μόνο που μένει ανοιχτό είναι το περιτύλιγμα, δηλαδή τι θα επικαλεστούν μετά τις εκλογές για να το κάνουν. Εξάλλου, οι κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ δεν είναι ξένες προς την πολιτική που εφάρμοζαν επί τόσα χρόνια οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, που εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ.

Ολ' αυτά βεβαίως αν τους αφήσουμε λυμένα τα χέρια μετά τις κάλπες να προχωρήσουν στη νέα τους επίθεση στα λαϊκά συμφέροντα. Στο χέρι μας είναι να τους δέσουμε αν όχι να τους κόψουμε τα χέρια και στις κάλπες. Απαιτείται λοιπόν λαϊκή ενεργοποίηση για την ανατροπή των παραπάνω σχεδίων. Η αποδυνάμωση, και εκλογικά, των δύο πόλων του δικομματισμού, με την παράλληλη κατάκτηση της λαϊκής εμπιστοσύνης για την ουσιαστική διέξοδο και την εναλλακτική λύση που προτείνει το ΚΚΕ, αποτελούν τη μόνη εγγύηση και να εκφραστεί αυτό με την αποφασιστική ενίσχυσή του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ