Τετάρτη 6 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι καιροσκόποι του περιβάλλοντος

Γρηγοριάδης Κώστας

«Παναττική εκδήλωση», με θέμα το περιβάλλον, πραγματοποίησαν χτες, από κοινού, η ΤΕΔΚΝΑ, ο ΕΣΔΚΝΑ και ο Δήμος Αθήνας, στο Σύνταγμα με στόχο, όπως αναφέρεται στη σχετική ιστοσελίδα, την «ευαισθητοποίηση φορέων και πολιτών για το περιβάλλον».

Δε λέμε, καλές είναι οι εκδηλώσεις για το περιβάλλον και την «ευαισθητοποίηση των πολιτών». Ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση, υπάρχει ένα «μικρό»... ζήτημα: η υποκρισία. Η ΤΕΔΚΝΑ, που τώρα εμφανίζεται ως... προστάτης των συμφερόντων των εργαζομένων και του λαού για δωρεάν είσοδο στις παραλίες, ήταν αυτή που συνέβαλε ενεργά στο ξεπούλημα των παραλιών στο ιδιωτικό κεφάλαιο, υπογράφοντας μνημόνιο με τον «Αθήνα 2004»! Ο ΕΣΔΚΝΑ, ο αρμόδιος φορέας για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική, όχι μόνο συμβάλλει εδώ και μια δεκαετία, μαζί με την ΤΕΔΚΝΑ, στη διαιώνιση του σημαντικού αυτού προβλήματος, αλλά επιπλέον, παραδίδει σε ιδιώτες μια σειρά από τις δραστηριότητές του, βάζοντάς τους στο χρυσοφόρο παιχνίδι της διαχείρισης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Με μια κουβέντα, όλοι αυτοί, που τη Μέρα του Περιβάλλοντος... αγωνιούν για την «ευαισθητοποίηση των πολιτών», είναι οι ίδιοι που προωθούν την παράδοσή του στο μεγάλο κεφάλαιο! Και όλοι τους, έχουν ονοματεπώνυμο: Στη διοίκηση της ΤΕΔΚΝΑ και του ΕΣΔΚΝΑ, βρίσκονταν και βρίσκονται ηγετικά στελέχη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ. Και μιας και άρχισε η προεκλογική περίοδος, οι εργαζόμενοι καλό θα είναι να βγάλουν και τα συμπεράσματά τους, όσον αφορά αυτούς τους... καιροσκόπους του περιβάλλοντος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ