Τετάρτη 6 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συνεχίζεται η Εκθεση Πολιτικής Αφίσας

Δύο σημαντικές εκδόσεις διατίθενται στο πλαίσιό της

Το εξώφυλλο του 1ου τεύχους της ελληνικής έκδοσης
Το εξώφυλλο του 1ου τεύχους της ελληνικής έκδοσης
Χιλιάδες κόσμου έχουν ήδη επισκεφθεί την Εκθεση Πολιτικής Αφίσας προς τιμήν της συμπλήρωσης 40 χρόνων από τη δολοφονία του Τσε Γκεβάρα, η οποία συνεχίζεται μέχρι και την Κυριακή 10/6, στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256, καθημερινά λειτουργεί από 10 π.μ.- 2 μ.μ. και 6 μ.μ.- 10 μ.μ., Σάββατο και Κυριακή από τις 10 π.μ.- 10 μ.μ.).

Η έκθεση συνδιοργανώνεται από την OSPAAAL (Οργάνωση για την Αλληλεγγύη των Λαών των Αφρικής, Ασίας, Λατινικής Αμερικής), και τη NEW STAR, υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Κούβας.

Σημαντικό εκδοτικό γεγονός αποτελεί το 1ο τεύχος της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού «Tricontinental» της OSPAAAL, που διατίθεται ήδη από την έκθεση, μαζί με την ειδική συλλεκτική έκδοση με το «Μήνυμα του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα στους Λαούς του Κόσμου» μέσω του «Tricontinental».

Το 1ο τεύχος της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού έχει θέμα τις πολιτικές δολοφονίες στον 20ό αιώνα ενάντια στους ηγέτες του Τρίτου Κόσμου, στο οποίο περιλαμβάνεται και το ματωμένο χρονολόγιο (σ.σ. μαρτυρολόγιο ουσιαστικά) αυτών των εγκλημάτων του ιμπεριαλισμού, στους στόχους του οποίου περιλαμβάνονται ονόματα όπως των Λουμούμπα, Ζαπάτα, Σαντίνο, Αλιέντε, Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και βέβαια του Τσε. «Με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να αντιπαρατεθούμε στα σχέδια του ιμπεριαλισμού για να αποκαταστήσουμε την ιστορική αλήθεια και την ίδια στιγμή να αποδώσουμε φόρο τιμής σε όλους εκείνους που προσέφεραν τη ζωή τους στο δύσκολο δρόμο για την κατάκτηση της δικαιοσύνης για τους ανθρώπους και τους λαούς», σημειώνεται μεταξύ άλλων στο εισαγωγικό σημείωμα του τεύχους.

Αντίστοιχα, στην εισαγωγή από τον Αλφόνσο Φράγκα Πέρες, ΓΓ της OSPAAAL, της ειδικής συλλεκτικής έκδοσης του περιοδικού με το μήνυμα του Τσε σημειώνεται, ότι «στο σημερινό κόσμο, εκεί που ο ιμπεριαλισμός προβάλλεται σε παγκόσμιο επίπεδο στην προσπάθειά του να επιβάλλει τις ηγεμονικές του βλέψεις, το "Μήνυμα του Τσε στους Λαούς του Κόσμου" μέσω του "Tricontinental" έχει τη μεγαλύτερη σπουδαιότητα από ποτέ άλλοτε».


Το εξώφυλλο της ειδικής συλλεκτικής έκδοσης με το μήνυμα του Τσε
Το εξώφυλλο της ειδικής συλλεκτικής έκδοσης με το μήνυμα του Τσε

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ