Τετάρτη 6 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΡΟΔΟΣ
Υπέκυψε ο 17χρονος οικοδόμος

Τη συγκάλυψη «ατυχημάτων» καταγγέλλει και η Γραμματεία Ημαθίας του ΠΑΜΕ

Υπέκυψε στα σοβαρά του τραύματα ο 17χρονος οικοδόμος Ιντριτζι Εντουαρντ, που από την περασμένη Πέμπτη βρισκόταν σε κώμα, αφού έπεσε από τον 5ο όροφο νεοανεγειρόμενης οικοδομής, στην περιοχή Φαληράκι της Ρόδου. Στο ίδιο ατύχημα έχασε ακαριαία τη ζωή του ο 26χρονος Ροϊκάν Μάσι, από τη Ρουμανία, θύμα κι αυτός της εγκληματικής έλλειψης μέτρων ασφαλείας. Σύμφωνα μόνο με τα στοιχεία του «Ρ», από την αρχή της χρονιάς έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 40 άτομα.

Χτες το πρωί, με πρωτοβουλία της ταξικής διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση αρχικά στην έδρα της Περιφέρειας, αλλά και της Επιθεώρησης Εργασίας, όπου οι εργαζόμενοι κατέθεσαν στεφάνια στη μνήμη των εργατών που έχουν σκοτωθεί σε τόπους δουλιάς. Οι αρμόδιοι περιορίστηκαν σε υποσχέσεις για άσκηση πίεσης στους ανωτέρους τους, χωρίς, βέβαια, να θίξουν στο ελάχιστο την πολιτική που ενθαρρύνει και συντηρεί την εργοδοτική ασυδοσία.

Την προσπάθεια συγκάλυψης σοβαρών εργατικών ατυχημάτων καταγγέλλει και η Γραμματεία Ημαθίας του ΠΑΜΕ, με αφορμή τρία εργατικά ατυχήματα που έγιναν πρόσφατα σε αντίστοιχες κλωστοϋφαντουργικές επιχειρήσεις στο νομό. Το πιο σοβαρό ατύχημα έγινε στην κλωστοϋφαντουργία «Πασχαλίδη» στη Βέροια, όπου ο χειριστής λαναράς Μιχάλης Κατσαρός, 56 χρόνων, στη διάρκεια συντήρησης των μηχανημάτων, έχασε το αριστερό του χέρι κάτω από τον αγκώνα και κινδυνεύει να χάσει και δάχτυλα από το δεξί του χέρι. Ο ίδιος είχε τραυματιστεί και στο παρελθόν στη διάρκεια της δουλιάς, όμως, κάτω από την πίεση της εργοδοσίας, το εργατικό ατύχημα δε δηλώθηκε. Αποσιωπήθηκαν, όμως, και άλλα δύο εργατικά ατυχήματα που έγιναν πρόσφατα στις κλωστοϋφαντουργίες «Τσαχτάνη» στον Τρίλοφο Ημαθίας και «Μακεδονική» του Λαναρά στα Ανθέμια Ημαθίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ