Κυριακή 3 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό)

Από τη συνάντηση στη Λάρισα με την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ
Από τη συνάντηση στη Λάρισα με την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ
Στη χώρα μας, βρέθηκε αυτές τις μέρες προσκεκλημένος της ΚΕ του ΚΚΕ ο Πρακάς Καράτ, Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ινδίας (Μαρξιστικό). Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που Γραμματέας του ΚΚΙ (Μαρξιστικό) επισκέπτεται τη χώρα μας.

Την Πέμπτη, ο Πρ. Καράτ συναντήθηκε με το Εργατικό Συνδικαλιστικό Τμήμα της ΚΕ του Κόμματος, με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ, και στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν επίσης οι Γιώργος Σκιαδιώτης και Γιώργος Μαυρίκος, μέλη της ΚΕ. Την ίδια μέρα, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό) συναντήθηκε με το Γραφείο της ΚΟ Αθήνας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Δημήτρη Αρβανιτάκη, Γραμματέα και μέλος του ΠΓ, και μίλησε σε συγκέντρωση στελεχών της ΚΟΑ στο εκλογικό κέντρο στη Θεμιστοκλέους για τις εξελίξεις στη χώρα του.

Στη Λάρισα

Την Παρασκευή ο Πρ. Καράτ επισκέφτηκε τη Λάρισα, όπου και πραγματοποιήθηκε συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Αλέκα Παπαρήγα. Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Μπάμπης Αγγουράκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων.

Ο Πρακάς Καράτ
Ο Πρακάς Καράτ
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε ανταλλαγή εμπειριών από τη δράση των δύο κομμάτων στο εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα, στο αγροτικό, αντιιμπεριαλιστικό και τα άλλα μαζικά κινήματα, από την πάλη ενάντια στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις.

Συζητήθηκε, επίσης, ο συντονισμός και η κοινή δράση των δύο ΚΚ σε διεθνές επίπεδο για την αντιμετώπιση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, την υπεράσπιση των κομμουνιστικών ιδανικών και την ανάκαμψη του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος.

Είχε προηγηθεί συνάντηση με τη Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ, και τον Τάσο Τσιαπλέ, Γραμματέα της ΝΕ Λάρισας και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Από τη μεριά του, ο Πρ. Καράτ έκανε εκτενή αναφορά στα πολιτικά πράγματα της χώρας του. Σημείωσε ότι η Ινδία είναι βασικά μια αγροτική χώρα, όπου το 65% του 1,1 δισεκατομμυρίου του πληθυσμού της ασχολείται με τη γεωργία. Το ΚΚΙ (Μ) αγωνίζεται για τα προβλήματα της αγροτιάς, αλλά και της εργατικής τάξης της χώρας, προωθώντας την ταξική ενότητα, κόντρα στους διαχωρισμούς του λαού (εθνικούς, θρησκευτικούς, ανά κάστες), που προωθούν οι αστικές δυνάμεις. Στις μαζικές οργανώσεις που πρόσκεινται στο ΚΚΙ (Μ) στην εργατική τάξη, στους εργάτες γης, στις γυναίκες και στη νεολαία δραστηριοποιούνται σήμερα πάνω από 60 εκατομμύρια άνθρωποι.

Ο Πρ. Καράτ χαιρέτισε και στη συγκέντρωση του Κόμματος στην πόλη, όπου και εξέφρασε την εκτίμηση του κόμματος του για το ΚΚΕ και υπογράμμισε ότι τα δύο αδελφά κόμματα από κοινού συμμετέχουν στον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό.

Χτες ο ΓΓ του ΚΕ του ΚΚ Ινδίας (Μ) επισκέφτηκε τη Νίκαια και είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο της πόλης Στ. Μπενετάτο, με εργατικά συνδικάτα του Πειραιά. Επίσης, επισκέφτηκε την έκθεση εικαστικών στη Ζώνη Περάματος.

Το ΚΚ Ινδίας (Μ), στις πανεθνικές εκλογές του 2004 εξέλεξε τους 43 από τους 61 βουλευτές που πέτυχε το «Αριστερό Μέτωπο» (συμμαχία ΚΚΙ(μ), ΚΚΙ και άλλων μικρότερων αριστερών κομμάτων), ελέγχει δε μαζί με τους συμμάχους του τις τοπικές κυβερνήσεις στα κρατίδια της Δυτικής Βεγγάλης, της Κεράλα και της Τριπούρα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεγάλες διαδηλώσεις ενάντια στις αντικομμουνιστικές επιθέσεις(2021-09-11 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στα ΚΚ Ινδίας και ΚΚ Ινδίας (μ)(2019-08-10 00:00:00.0)
Δολοφονήθηκε στέλεχος του ΚΚ Ινδίας (μ)(2016-10-11 00:00:00.0)
«Παράνομη» η απεργία στα αεροδρόμια(2006-02-03 00:00:00.0)
Κύμα επιθέσεων εναντίον στελεχών του κομμουνιστικού κινήματος(2005-10-19 00:00:00.0)
Διαφυλάσσουμε τους δεσμούς φιλίας και αλληλεγγύης(2005-01-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ