Πέμπτη 31 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ
Συλλήψεις και βαριές κατηγορίες

ΒΗΡΥΤΟΣ.-

Κατηγορίες που σχετίζονται με την τρομοκρατία και επισύρουν ακόμη και τη θανατική ποινή απήγγειλε η λιβανική Δικαιοσύνη σε 20 συλληφθέντες, μέλη της «Φάταχ αλ Ισλάμ» (19 Λιβανέζοι και 1 Σύρος). Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η ανάκριση άλλων περίπου 90 συλληφθέντων που θεωρούνται ύποπτοι για συνεργασία ή συμμετοχή στην ακραία ισλαμιστική σουνιτική οργάνωση. Οι συλληφθέντες, σε αρκετούς από τους οποίους βρέθηκαν πολλά πλαστά έγγραφα ταυτότητας και διαβατήρια, δεν είναι μόνο Λιβανέζοι, αλλά και από άλλες αραβικές χώρες.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η πολιορκία του παλαιστινιακού προσφυγικού καταυλισμού Ναχρ αλ Μπάρεντ, στο βόρειο Λίβανο, από το λιβανικό στρατό, καθώς και οι διαμεσολαβητικές προσπάθειες (άκαρπες μέχρι στιγμής) που έχουν αναλάβει Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι. Χθες, πάντως, επικράτησε σχετική ηρεμία και δεν υπήρξε παρά μόνο σποραδική ανταλλαγή πυρών.

Τέλος, στη Νέα Υόρκη, επρόκειτο να εξεταστεί, χθες, από το Συμβούλιο Ασφαλείας ψήφισμα που προβλέπει τη σύσταση διεθνούς δικαστηρίου για τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Ραφίκ Χαρίρι, στις 14 Φλεβάρη του 2005.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ