Σάββατο 18 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αδιάβαστοι και επικίνδυνοι

Το να πούμε στον Γ. Καρελιά της «Ελευθεροτυπίας» να μη γίνεται πιστό φερέφωνο της κυβερνητικής προπαγάνδας, του χειρίστου μάλιστα είδους, σαν αυτό που περιφέρεται σε ορισμένα κανάλια από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, θα ήταν μάλλον άδικος κόπος.

Το να του πούμε πάλι να διαβάζει προσεκτικά, καλύτερα και προσωπικά ο ίδιος τα ντοκουμέντα του ΚΚΕ, τις αποφάσεις της ΚΕ του, είτε σημερινές, είτε χτεσινές, είτε με Γραμματέα την Αλ. Παπαρήγα, είτε με Γραμματέα τον Χ. Φλωράκη, αντί να «ακούει» αυτά που λένε δεξιά και αριστερά, πάλι μάλλον θα ήταν «δώρο άδωρο».

Φυσικά, ξέρουμε ότι ακριβώς ότι αυτή η λογική «περί εθνικιστικού» μπαταρίσματος στην πολιτική του ΚΚΕ, είναι συζητημένη και αποφασισμένη στου Μαξίμου και την αναπαράγουν σε κάθε ευκαιρία πολιτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε κανάλια και ραδιόφωνα, καθώς και δημοσιογράφοι φίλοι τους ή φιλικά προσκείμενοι στην προπαγανδιστική αυτή τακτική τους.

Ας προσέξει όμως ο Γ. Καρελιάς, ιδιαίτερα στα κείμενα που υπογράφει... ολογράφως, να μη γελοιοποιηθεί σαν εκείνο τον υπουργό του ΠΑΣΟΚ, που απάντησε σοβαρότατα σε εκπρόσωπο του ΚΚΕ σε τηλεοπτική συζήτηση, κατακεραυνώνοντάς τον για την «εθνικιστική» γραμμή της άσκησης κριτικής στις αποφάσεις του Ελσίνκι: «Μα, τι διεθνιστικό κόμμα είστε εσείς του ΚΚΕ; Πώς είναι δυνατόν ένα κόμμα που πρεσβεύει το διεθνισμό να είναι αντίθετο με το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης;». Δε χρειάζεται να πούμε ότι έμειναν κόκαλο οι ακροατές!

Ετσι, κύριε Καρελιά μου. Για άλλη, βλέπετε, ελληνοτουρκική φιλία παλεύουμε εμείς και για άλλη οι κύριοι κυβερνώντες και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τους οποίους υπερασπίζεστε. Αυτή η... άλλη, λοιπόν, λέμε εμείς, δεν είναι φιλία, είναι ΛΥΚΟΦΙΛΙΑ. Και τόσο ο ελληνικός όσο και ο τουρκικός λαός θα τη βρουν αυτή τη λυκοφιλία μπροστά τους και πάλι αυτοί θα την πληρώσουν, ούτε η κυβέρνηση της Ελλάδας, ούτε η κυβέρνηση της Τουρκίας, ούτε οι παρατρεχάμενοί τους... Δυστυχώς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ