Κυριακή 27 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
3η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Με νέα δύναμη για νέους αγώνες

Ανακοίνωση - κάλεσμα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου προς όλους τους εργάτες και τις εργάτριες, τους νέους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους

Πλατύ κάλεσμα σε όλους τους εργάτες και τις εργάτριες, στους νέους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, «να ενωθούν πάνω στη γραμμή της ταξικής πάλης, σε στόχους που συμβαδίζουν με τα συμφέροντά τους», απευθύνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, με αφορμή την 3η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 16 και 17 Ιούνη. Το ΠΑΜΕ σημειώνει στην ανακοίνωσή του:

«Στη Συνδιάσκεψη θα εξεταστούν οι εξελίξεις και τα προβλήματα των εργαζομένων, η πείρα που αποκομίσαμε από την πάλη που αναπτύχθηκε το προηγούμενο διάστημα και το πρόγραμμα δράσης του ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ.

Πρόκειται για σημαντικό γεγονός, που αφορά το σύνολο των εργαζομένων.

Οι αποφάσεις που θα παρθούν θα δώσουν ώθηση στην οργάνωση της εργατικής τάξης και στην ανάπτυξη της πάλης της ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του κεφαλαίου.

  • Το ΠΑΜΕ είναι συσπείρωση, στην οποία συμμετέχουν δεκάδες ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, εκατοντάδες σωματεία, επιτροπές αγώνα, αγωνιστικοί συνδυασμοί, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι που παλεύουν σε ταξική - αγωνιστική κατεύθυνση, με στόχους που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργατικών - λαϊκών οικογενειών.
  • Το ΠΑΜΕ είναι κίνημα, στο οποίο συμμετέχουν δυνάμεις με διαφορετική ιστορική πορεία, που συμφωνούν στο βασικό ζήτημα: Στη γραμμή της ταξικής πάλης και στην επίτευξη των στόχων που υπηρετούν τις ανάγκες της εργατικής τάξης.
  • Το ΠΑΜΕ είναι κίνημα, που αναπτύσσει πολύμορφη αυτοτελή δράση. Παρεμβαίνει με τις θέσεις του σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Ενώνει τους εργαζόμενους σαν ενιαία τάξη, κόντρα στο κεφάλαιο και τους εκφραστές του.

Σ' αυτό το κίνημα έχει τη δική του θέση ο κάθε συνάδελφος και συναδέλφισσα, ο κάθε νέος εργαζόμενος.

  • Το ΠΑΜΕ είναι κατάκτηση της εργατικής τάξης.

Από το 1999 που ιδρύθηκε, ανέπτυξε πλούσια δράση για τους μισθούς και τις συντάξεις, την Κοινωνική Ασφάλιση (Σύνταξη, Υγεία, Πρόνοια), τα εργασιακά δικαιώματα, τον ελεύθερο χρόνο, την Παιδεία, το περιβάλλον, τα δημοκρατικά δικαιώματα, για κάθε πρόβλημα που βασανίζει τους εργαζόμενους.

Αναμετρήθηκε και αναμετριέται με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, με την αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Αναμετριέται με το κεφάλαιο και την πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα και τα κέρδη του. Την πολιτική που γεννάει την ανεργία, τη λιτότητα, τις ιδιωτικοποιήσεις και λεηλατεί τα ασφαλιστικά ταμεία και τα αποθεματικά τους. Την πολιτική που αντιμετωπίζει την Υγεία, την Παιδεία, τον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό σαν εμπόρευμα και χτυπάει το σύνολο των κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.

  • Το ΠΑΜΕ έχει μεγάλη συμβολή στους αγώνες των εργαζομένων.

Είναι το κίνημα που βρίσκεται καθημερινά στους τόπους δουλιάς και συγκρούεται με την επιθετικότητα των επιχειρηματιών.

Είναι το κίνημα που αντιτάσσεται στην υποταγή, στη μοιρολατρία, δίνει κουράγιο και δύναμη στους εργαζόμενους, δυναμώνει την οργάνωση και την αυτοπεποίθησή τους.

Είναι το κίνημα που συμβάλλει στην αύξηση των απαιτήσεων των εργαζομένων, διεκδικώντας αιτήματα που αντιστοιχούν στα συμφέροντά τους.

  • Το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα, με απεργίες, συλλαλητήρια, καταλήψεις και άλλες μορφές πάλης, ανέδειξαν και διεκδίκησαν αιτήματα που αμφισβητούν την κερδοφορία του κεφαλαίου, την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, δίνοντας μάχες με το καθεστώς της πλουτοκρατίας στο δρόμο, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Παλεύει για πλήρη - σταθερή εργασία, κατώτερο μισθό 1.300 ευρώ, κατώτερη σύνταξη 1.050 ευρώ, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες και 60 για τους άνδρες. Αποκλειστικά δημόσια - δωρεάν Παιδεία και Υγεία και κατάργηση της ιδιωτικής - επιχειρηματικής δραστηριότητας και για άλλα αιτήματα. Εδωσε δύναμη στους εργαζόμενους, συνέβαλε στην οργάνωση της αντίστασης και στην ανάπτυξη διεκδικητικού κινήματος.

  • Το ΠΑΜΕ αντιπαλεύει τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό, είναι σε σταθερή αντιπαράθεση με τις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, γιατί αυτές οι δυνάμεις αντιμάχονται τα συμφέροντα των εργαζομένων και υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Αυτές οι δυνάμεις έχουν στηρίξει και στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική του δικομματισμού και του ευρωμονόδρομου, τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις - τις αντιδραστικές αλλαγές που εντείνουν την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης. Αυτές οι δυνάμεις είναι συνένοχες για το κατώτερο μεροκάματο των 29 ευρώ, για τις χαμηλές συντάξεις, για την κατάργηση βασικών εργασιακών - ασφαλιστικών - κοινωνικών δικαιωμάτων.

Η στήριξη της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, η λογική της κοινωνικής συναίνεσης και της ταξικής συνεργασίας, που ακολουθεί ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός, κάνουν μεγάλη ζημιά στο εργατικό κίνημα.

Σήμερα, πριν και μετά την 3η Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ, πρέπει να ανοίξει ουσιαστική συζήτηση στους τόπους δουλιάς και στους κλάδους, και να παρθούν ουσιαστικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του ταξικού κινήματος και την αποδυνάμωση του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού. Γιατί η οργάνωση της εργατικής τάξης και η αλλαγή του συσχετισμού υπέρ των ταξικών δυνάμεων είναι προϋπόθεση για την ενίσχυση της ενότητας της εργατικής τάξης. Είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη μαζικού, δυνατού εργατικού κινήματος, ικανού να αντισταθεί, να διεκδικήσει αποτελεσματικά τα αιτήματα των εργαζομένων, να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική.

Οι εργάτες και οι εργάτριες μπορούν να ενωθούν πάνω στη γραμμή της ταξικής πάλης, σε στόχους που συμβαδίζουν με τα συμφέροντά τους.

Αυτό υπηρετεί το ΠΑΜΕ, που παλεύει για την ενότητα της εργατικής τάξης, για τη συμμαχία της με τη μικρομεσαία αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, για την κοινή πάλη Ελλήνων και μεταναστών.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για όλα τα προβλήματα της εργατικής τάξης.

Προχωράμε μπροστά στο δρόμο της λαϊκής αντεπίθεσης.

ΠΑΜΕ: Ο πραγματικός Υπερασπιστής όλων των Εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org