Τρίτη 22 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πέραμα αγώνων και πολιτισμού

Β. Κορακάκης
Β. Κορακάκης
Εβδομήντα, περίπου, εικαστικοί θα συναντήσουν το μόχθο και τον αγώνα της εργατικής τάξης. Στο Πέραμα της ανεργίας, της υποβάθμισης, της ασύδοτης κερδοσκοπίας των μεγαλοεφοπλιστών, των ταξικών αγώνων, θα πραγματοποιηθεί - και φέτος - η μεγάλη έκθεση εικαστικών τεχνών και φωτογραφίας. Με θέμα «Ζώνη Περάματος: Ανθρωποι, χρώμα και σίδερο», μέσα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, από τις 25/5 (8μ.μ.) έως τις 3/6, θα παρουσιαστούν ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική, φωτογραφίες, βίντεο.

Τις εκδηλώσεις συνδιοργανώνουν τα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης (Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών - Καθαριστών, Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων, Ενωση Μετάλλου Σαλαμίνας), τα Σωματεία Εργαζομένων Δήμου Περάματος, η Εστία Γυναίκας Περάματος, η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων Περάματος και ομάδα καλλιτεχνών.

Η έκθεση πλαισιώνεται από ενδιαφέρουσες μουσικές, θεατρικές βραδιές, αλλά και συζητήσεις. Αρχή στις 26/5 (7.30μ.μ.) με τη συζήτηση: «Οι μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία και οι επιπτώσεις τους». Θα ακολουθήσουν (9.30μ.μ.): Παιδικό Χορευτικό συγκρότημα. Συναυλία Low Bap Warriors. Συναυλία με το «Φτηνό Ευέλικτο Μουσικό Δυναμικό». Στις 27/5 (7.30μ.μ.): «Εκδήλωση Τιμής για την κατάκτηση του 35ωρου στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη». Στις 9.30 μ.μ.: «Αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι» με τους Τάγκα - Γιαννακόπουλο. Στις 31/5 (9μ.μ): Συναυλία με τους: Διονύση Τσακνή, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Φίλιππα Πλακιά.

Την 1η Ιούνη (7.30μ.μ.) η βραδιά είναι αφιερωμένη στους μετανάστες. Θα πραγματοποιηθεί συζήτηση και θα ακολουθήσει (9.30μ.μ.) συναυλία με μουσικές του κόσμου από κομπανίες μεταναστών. Ακολουθούν η Ειρήνη Δασκαλάκη και ο Βασίλης Λέκκας με το συγκρότημα «Φίλοι της Ειρήνης». Στις 2 Ιούνη (7.30μ.μ.) στη συζήτηση για τη μάστιγα των ναρκωτικών, συμμετέχουν το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών και οι κοινότητες «ΝΟΣΤΟΣ» και «ΔΙΑΒΑΣΗ». Η βραδιά θα κλείσει με μουσικά και θεατρικά σχήματα των θεραπευτικών κοινοτήτων (9.30μ.μ.). Την τελευταία ημέρα (3/6) θα πραγματοποιηθεί (7.30μ.μ.) συζήτηση με θέμα: «Εργατική τάξη, τέχνη - πολιτισμός - ποιότητα ζωής». Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με λαϊκό γλέντι με τον Βαγγέλη Κορακάκη και το συγκρότημά του.


Το συγκρότημα«Φτηνό Ευέλικτο Μουσικό Δυναμικό»
Το συγκρότημα«Φτηνό Ευέλικτο Μουσικό Δυναμικό»

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ