Τρίτη 22 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ΙΙΙ»
Προσανατολίζονται σε νέο γύρο κινητοποιήσεων

Προκλητική η στάση της πολυεθνικής στις τριμερείς διαπραγματεύσεις του τελευταίου δεκαήμερου

Από τον αποκλεισμό του λατομείου, όταν η εργοδοσία επιχείρησε να επιβάλλει την επέκταση της εργολαβικής δραστηριότητας
Από τον αποκλεισμό του λατομείου, όταν η εργοδοσία επιχείρησε να επιβάλλει την επέκταση της εργολαβικής δραστηριότητας
Σε νέο κύκλο αγωνιστικών κινητοποιήσεων προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι της «ΑΓΕΤ Ηρακλής ΙΙΙ» στη Χαλκίδα, δηλώνοντας αποφασισμένοι να απαντήσουν στην αυθαιρεσία, στην κοροϊδία και στον εμπαιγμό της πολυεθνικής LAFARGE, που εδώ και μισό περίπου χρόνο επιδιώκει με εκβιασμούς να επιβάλλει τα αντεργατικά της μέτρα, με στόχο την αύξηση της κερδοφορίας της. Σε έκτακτη γενική συνέλευση που έχει προκηρύξει το ΔΣ του σωματείου για την ερχόμενη Πέμπτη 24/5, στις 6 το απόγευμα, αναμένεται να πάρει νέα εξουσιοδότηση για απεργιακές κινητοποιήσεις.

Οι τελευταίες εξελίξεις, μετά και τις τριμερείς συναντήσεις στο υπουργείο Απασχόλησης, επιβεβαιώνουν ότι ο πολυεθνικός κολοσσός απολαμβάνει πλήρη στήριξη από την κυβέρνηση, στο όνομα της ενίσχυσης της «ανταγωνιστικότητας», που υμνούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Τα αντεργατικά της δόντια έδειξε η εργοδοσία και κατά το δεκαήμερο των διαπραγματεύσεων στην τριμερή του υπουργείου Απασχόλησης, με αποκορύφωμα την τελευταία συνάντηση (Παρασκευή 18/5/07), όπου θρασύτατα ο εκπρόσωπός της δήλωσε ότι «τα συμφωνητικά της 8/8/2002 (περί χρήσης των εργολάβων) και της 11/11/2002 (περί προσλήψεων), δεν ισχύουν»... Ενέργεια που προκάλεσε την αντίδραση και τελικά την αποχώρηση των εκπροσώπων των εργαζομένων, αφού η αθέτηση των συγκεκριμένων συμφωνιών είναι που πυροδότησε τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και όξυναν τη σύγκρουση με την πολυεθνική τσιμεντοβιομηχανία.

Η LAFARGE, συνεχίζοντας τους εκβιασμούς, προχωράει εκ νέου σε σταδιακό σταμάτημα της λειτουργίας του εργοστασίου. Απαντώντας, οι εργαζόμενοι απομάκρυναν τον εργολάβο από το λατομείο, μετά το σταμάτημα των διαπραγματεύσεων. Σήμερα το πρωί αναμένεται και νέα τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Απασχόλησης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ