Παρασκευή 18 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ
Αρχισε η προεκλογική υποσχεσιολογία

Σύμφωνα με τον υπουργό, η κυβέρνηση της ΝΔ - μετά τις εκλογές - θα αντιμετωπίσει τη φτώχεια με την ίδρυση ειδικού Ταμείου, με επιδόματα στις τρίτεκνες οικογένειες κλπ.

Σε ακατάσχετη υποσχεσιολογία κατέφυγε χτες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης, ο οποίος στη διάρκεια συνέντευξης στη «ΝΕΤ», προσδιόρισε και το πλαίσιο διεξαγωγής της προεκλογικής αναμέτρησης από το κυβερνών κόμμα. Στα πλαίσια αυτά, ο υπουργός Οικονομίας «υποσχέθηκε» ότι στην τρέχουσα τετραετία - θεωρώντας δηλαδή ότι τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές θα τις κερδίσει η ΝΔ - η κυβέρνηση θα δώσει το επίδομα για τις τρίτεκνες οικογένειες, τα σχετικά ποσά του οποίου θα ενσωματωθούν στον προϋπολογισμό του 2008.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Γ. Αλογοσκούφης:

  • Επανέφερε επίσης τη ...δέσμευση για τη δημιουργία του Ταμείου για την αντιμετώπιση της φτώχειας. Χωρίς να προσδιορίσει χρονικά πότε θα γίνει το Ταμείο, ο υπουργός είπε πως θα διαθέσει σταδιακά 2 δισ. ευρώ, ώστε κάθε φτωχός να ενισχύεται με 1.000 ευρώ το χρόνο! Η διαχείριση του Ταμείου θα γίνεται μέσω προγραμμάτων, που θα απευθύνονται σε χαμηλοσυνταξιούχους και άνεργους με ετήσιο εισόδημα μικρότερο των 5.000 ευρώ. Ποσό που αντιστοιχεί σε μηνιάτικο εισόδημα το πολύ μέχρι 400 ευρώ το μήνα!
  • Υποσχέθηκε επαναφορά των αποδείξεων, ως κίνητρο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, αλλά και ...ηλεκτρονική παρακολούθηση μεγάλου μέρους των μαθημάτων, μέσω του εφοδιασμού των μαθητών με φορητό υπολογιστή (λαπ - τοπ) και σύνδεσή του με το internet.

Χτες, εξάλλου, - σε χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την παρουσίαση βιβλίου με θέμα «Συνταγματική Αναθεώρηση για Ανταγωνιστική Οικονομία σε ένα Κοινωνικό Κράτος Δικαίου» που συνέγραψαν μέλη της λεγόμενης Επιτροπής Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων - ο υπουργός Οικονομίας τάχθηκε υπέρ της αναθεώρησης των άρθρων 79 και 106 του Συντάγματος.

Σημειώνεται, πως σκοπός του βιβλίου - το οποίο απηχεί τις κυβερνητικές απόψεις - είναι ενσωμάτωση στο Σύνταγμα της χώρας, των στοιχείων της ανταγωνιστικότητας, της παραγωγικότητας και του διακριτού ρόλου του ιδιωτικού τομέα... Ειδικά το άρθρο 106 - το οποίο αναφέρεται στις... κρατικοποιήσεις ιδιωτικών επιχειρήσεων - θεωρείται από την κυβέρνηση... αναχρονισμός, ο οποίος δε συνάδει με το σημερινό οικονομικό περιβάλλον των διευρυνόμενων ιδιωτικοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ