Παρασκευή 18 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ξεπούλημα ΟΤΕ
Εξετάζονται και «εναλλακτικά» σχέδια

«Εναλλακτικές λύσεις» για το περαιτέρω ξεπούλημα του ΟΤΕ, εάν δεν εκδηλωθεί ενδιαφέρον από «στρατηγικό εταίρο», εξετάζει η κυβέρνηση. Αυτό προκύπτει από χτεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη που, μεταξύ άλλων, είπε: «Είναι εκπεφρασμένη η βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην περαιτέρω αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αν βρούμε στρατηγικό επενδυτή με τους κατάλληλους όρους θα προχωρήσουμε, αλλιώς θα χρησιμοποιήσουμε άλλες μεθόδους αποκρατικοποιήσεων που έχουν χρησιμοποιηθεί και σε άλλες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν επιδείξει μεγάλο δυναμισμό και έχουν προσαρμοστεί με τα σημερινά δεδομένα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Αλογοσκούφης είχε δηλώσει την περασμένη βδομάδα ότι «η ιδιωτική τοποθέτηση κερδίζει έδαφος ως μέθοδος αποκρατικοποίησης, κυρίως γιατί δε φαίνεται να βρίσκεται επενδυτής υπό τους όρους που επιθυμούμε». Πάντως, πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης για τον ΟΤΕ παραμένει ο «στρατηγικός σύμμαχος», στον οποίο θα εκχωρήσει και τη διοίκηση του Οργανισμού.

Στο πλαίσιο αυτό καταβάλλονται προσπάθειες να «προικοδοτηθεί» ο ΟΤΕ με την «Κοσμοτέ» (απορρόφηση της θυγατρικής από τη μητρική), αλλά και άλλες θυγατρικές (ΟΤΕnet), ώστε να γίνει ακόμα πιο ελκυστικός για τον υποψήφιο «στρατηγικό εταίρο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ