Πέμπτη 17 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Την Κυριακή η μεγάλη πορεία Ειρήνης

Συνέντευξη Τύπου της ΕΔΥΕΘ

Την Κυριακή, 20 Μάη, στις 10 το πρωί, από το μνημείο του Μπλόκου της Καλαμαριάς, θα ξεκινήσει η μεγάλη πορεία ειρήνης που οργανώνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης, τιμώντας τη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη και την Αντιφασιστική Νίκη των λαών. Η πορεία θα περάσει από το μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη και θα καταλήξει στο μνημείο της Αντίστασης μπροστά στο Δημαρχείο Σταυρούπολης.

Κάλεσμα στο λαό της Θεσσαλονίκης να συσπειρωθεί στο φιλειρηνικό κίνημα που με συνέπεια παλεύει ενάντια στην ιμπεριαλιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων, να δυναμώσει τον αγώνα ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και την εμπλοκή της χώρας μας, απηύθυναν τα μέλη του προεδρείου της ΕΔΥΕΘ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσαν χτες, για να ανακοινώσουν τις εκδηλώσεις του δεκαημέρου ειρήνης. Οπως ανέφεραν, δείγμα αυτής της εξάρτησης αποτελεί και η πρώτη στρατιωτική άσκηση του σχηματισμού μάχης του Ευρωστρατού που διεξάγεται αυτές τις μέρες στην περιοχή Ασκού - Προφήτη της Θεσσαλονίκης. Ο Μ. Σπυριδάκης, πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ, ο Ν. Ζώκας Γραμματέας της ΕΔΥΕΘ και ο Μ. Λιάκος μέλος του προεδρείου της ΕΔΥΕΘ, αναφέρθηκαν στο διπλό περιεχόμενο των φετινών εκδηλώσεων.

Σε άλλες πόλεις

- Στην Κοζάνη, η πορεία που διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης θα γίνει την Κυριακή 20 Μάη. Θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. από το χωριό Κρόκος και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης.

- Στην Κατερίνη, η πορεία ειρήνης που διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης, θα γίνει την Κυριακή 20 Μάη, στις 6 το απόγευμα. Θα ξεκινήσει από το συνοικισμό του Σταθμού και μέσω άλλων συνοικιών (Χηράδικα, Βατάν, Καταφυγιώτικα), θα καταλήξει στην Πλατεία Ελευθερίας.

- Στην Καβάλα, την Τετάρτη 23 Μάη στις 6 το απόγευμα στη Νέα Πέραμο έχει οριστεί το αγωνιστικό ραντεβού του φιλειρηνικού κινήματος της περιοχής. Οι Επιτροπές Ειρήνης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καλούν σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στη Νέα Πέραμο και στην πορεία που θα ακολουθήσει στην παραλιακή οδό της Καβάλας. Καλούν το λαό με τη συμμετοχή του να διατρανώσει ξεκάθαρα την αντίθεσή του στα σχέδια κυβέρνησης και ΝΑΤΟ να μετατρέψουν την περιοχή σε στρατιωτικό ορμητήριο, να απαιτήσουν απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, έξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιιμπεριαλιστικές - αντιπολεμικές δράσεις το Μάη(2017-05-05 00:00:00.0)
Την Κυριακή η Πορεία Ειρήνης(2009-05-14 00:00:00.0)
Αντιιμπεριαλιστικές φιλειρηνικές πορείες(2007-05-20 00:00:00.0)
Αντιιμπεριαλιστικό ποτάμι(2007-05-13 00:00:00.0)
Προετοιμασίες για τη μεγάλη πορεία της Κυριακής(2005-05-20 00:00:00.0)
Πλούσιο το φετινό Δεκαήμερο Ειρήνης(1996-05-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ