Τρίτη 15 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Δημόσια δίκη για τον εγκληματία Καρίλες

ΑΒΑΝΑ.--

Δημόσια δίκη κατά του εγκληματία Λουίς Ποσάδα Καρίλες - που πρόσφατα απελευθερώθηκε από τη φυλακή και οι αμερικανικές αρχές απέσυραν όλες οι κατηγορίες που εκκρεμούσαν εναντίον του - διεξάγεται από χτες και θα ολοκληρωθεί σήμερα από τη νεολαία της Κούβας.

«Θα δείξουμε σε όλο τον πλανήτη ότι είναι ένας από τους χειρότερους τρομοκράτες στον κόσμο», τόνισε ο Χούλιο Μαρτίνες, γραμματέας της Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας της Κούβας (UJC) και πρόσθεσε ότι η δημόσια αυτή δίκη θα αποδείξει τη συνενοχή και συμμετοχή της κυβέρνησης των ΗΠΑ και της αντικουβανικής μαφίας.

Υπενθυμίζεται ότι η απελευθέρωση του Καρίλες έχει προκαλέσει σημαντικές αντιδράσεις ανάμεσα στους λαούς, αλλά και ανάμεσα σε σημαντικές προσωπικότητες του πλανήτη μας. Η Βενεζουέλα μάλιστα επανέλαβε για ακόμα μια φορά το αίτημα να εκδοθεί η Καρίλες εκεί, ώστε να καταδικαστεί για τα αμέτρητα εγκλήματά του, ανάμεσα στα οποία και η κατάρριψη του κουβανικού αεροσκάφους «Cubana» το 1976, όπου σκοτώθηκαν οι 73 επιβάτες του, τη σειρά βομβιστικών επιθέσεων σε ξενοδοχεία της Αβάνας το 1997, όπου σκοτώθηκε και ένας Ιταλός τουρίστας και πολλές άλλες εγκληματικές ενέργειες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ