Τρίτη 15 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας στην εσθονική πρεσβεία

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αντιστασιακών Οργανώσεων (ΠΟΑΟ) διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Εσθονίας στην Αθήνα (Πύργος Αθηνών, Λ. Μεσογείων, Αμπελόκηποι), την Τετάρτη 16 Μάη στις 10.30 μ.μ.

Με ανακοίνωσή της «εκφράζει την οργή και την αγανάκτηση των Ελλήνων αγωνιστών και αγωνιστριών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, και καταγγέλλει τη βαρβαρότητα των Εσθονών νεοναζιστών, που αναρριχήθηκαν στην εξουσία μετά την ανατροπή του σοσιαλιστικού καθεστώτος, να απομακρύνουν το μνημείο του Κόκκινου Στρατού, που είχε στηθεί στο κέντρο της πρωτεύουσας Τάλιν, προς τιμήν των χιλιάδων Σοβιετικών στρατιωτών, που έπεσαν στις μάχες με τα ναζιστικά στρατεύματα για την απελευθέρωση του λαού της Εσθονίας».

Και συνεχίζει: «Πρόκειται για ανήκουστη ιεροσυλία, που θα στιγματίζει αιώνια τους διαπράξαντες το φρικτό ανοσιούργημα Εσθονούς νεοφασίστες και θα δείχνει στους λαούς όλης της Γης το αποκρουστικό πρόσωπο της "δημοκρατίας" που έφεραν και στη χώρα αυτή οι πρωταγωνιστές της ανατροπής των σοσιαλιστικών καθεστώτων. Το αίμα του νεκρού υπερασπιστή του Μνημείου και των δεκάδων τραυματιών, θυμάτων της φασιστικής κυβέρνησης στο Τάλιν, θα στιγματίζει στους αιώνες τους φυσικούς και κυρίως τους ηθικούς αυτουργούς του εγκλήματος. Οι στρατοκράτορες ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και της ΕΕ είναι συνένοχοι και συνυπεύθυνοι για το συγκεκριμένο και τα άλλα αναρίθμητα εγκλήματα, που διαπράττουν ανά την υφήλιο».

Ταυτόχρονα, η ΠΟΑΟ επισημαίνει τις σοβαρές ευθύνες των πολιτικών δυνάμεων που δε σηκώνουν φωνή διαμαρτυρίας σε αυτό το ανοσιούργημα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ