Τρίτη 8 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ - ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ
Προσπάθειες νοθείας από ΔΑΠ και ΠΑΣΠ

Δυστυχώς, δε λείπουν και φέτος από έναν αριθμό συλλόγων οι προσπάθειες των παρατάξεων ΔΑΠ και ΠΑΣΠ να δημιουργήσουν προϋποθέσεις νοθείας, να αλλοιώσουν την πραγματική βούληση των φοιτητών, προκειμένου να μην αποτυπωθεί στις κάλπες. Τέτοιες χαρακτηριστικές περιπτώσεις κατήγγειλε στη χτεσινή της συνέντευξη Τύπου και η Πανσπουδαστική ΚΣ.

Στο ΤΕΙ Αθήνας, χαρακτηριστικά, έχουν βρεθεί αλλοιώσεις στους εκλογικούς καταλόγους (σπουδαστές που τα ονόματά τους δε βρίσκονται στους εκλογικούς καταλόγους ή πτυχιούχοι και μάλιστα στελέχη της ΔΑΠ που εμφανίζονται να είναι ακόμα σπουδαστές). Στο αίτημα της εφορευτικής επιτροπής να κάνουν έλεγχο των εκλογικών καταλόγων με αντιπαραβολή των στοιχείων των σπουδαστών που υπάρχουν στις γραμματείες, αντιδρούν οι διοικητικοί υπάλληλοι του ιδρύματος που απειλούν μάλιστα και με στάση εργασίας την ημέρα των εκλογών. Απέναντι σ' αυτήν την κατάσταση η ΔΑΠ τηρεί σιγήν ιχθύος, δείχνοντας ουσιαστικά ότι δεν την ενδιαφέρουν... ή μάλλον τη συμφέρουν οι αλλοιώσεις στους εκλογικούς καταλόγους, ενώ η ΠΑΣΠ στα λόγια απαιτεί να γίνει ο έλεγχος και στην πράξη δεν κάνει τίποτα, αφήνοντας τα πράγματα να βαλτώσουν με τους αλλοιωμένους καταλόγους.

Θυμίζουμε ότι πριν δυο χρόνια η ίδια ακριβώς κατάσταση στο ΤΕΙ Αθήνας, με ευθύνη της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ είχε ως αποτέλεσμα να μη γίνουν εκλογές σε δυο μεγάλους συλλόγους του ιδρύματος.

Ακόμα, σύμφωνα με τις χτεσινές καταγγελίες της ΠΚΣ: «Στελέχη της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ στην Πάντειο ζητούν τρίπτυχα από φοιτητές που δεν πρόκειται να ψηφίσουν προκειμένου να ψηφίσουν άλλοι στη θέση τους», ενώ την ίδια στιγμή καταγγέλλονται απειλές ενάντια σε φοιτητές ή ταξίματα σε άλλους ότι θα περάσουν π.χ. κάποιο μάθημα με αντάλλαγμα την ψήφο τους.

Στο ΤΕΙ Λαμίας, αντίστοιχα, η ΔΑΠ ετοιμάζει τις συνθήκες ώστε να ψηφίσουν... ακόμα και τα δέντρα! Συγκεκριμένα, η ΔΑΠ εξέλεξε πραξικοπηματικά εφορευτική επιτροπή αποτελούμενη μόνο από δικά της στελέχη, κόντρα στην απόφαση της ΕΣΕΕ για αντιπροσωπευτικές εφορευτικές επιτροπές. Παράλληλα, αρνείται τη διεξαγωγή των εκλογών με παραβάν(!) και όρισε ότι θα μπορούν οι σπουδαστές να ψηφίσουν μόνο με «πάσο», χωρίς επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας, ώστε να εμφανίσουν όσους ψηφοφόρους - «μαϊμού» χρειάζονται. Απέναντι δε, στις καταγγελίες της ΠΚΣ στο ΤΕΙ για όλα αυτά, τα στελέχη της ΔΑΠ είχαν το θράσος να εκτοξεύουν απειλές.

«Πρόκειται στην κυριολεξία για μια βιομηχανία εξαπάτησης των φοιτητών, για μια νοσηρή κατάσταση που από κοινού προωθούν και δημιουργούν ΔΑΠ και ΠΑΣΠ», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Θεοδόσης Μπενάτος εκ μέρους της ΠΚΣ για όλα αυτά τα φαινόμενα. «Εμείς καλούμε τους φοιτητές», συνέχισε «να ορθώσουν ανάστημα, να καταγγείλουν επώνυμα κάθε τέτοια προσπάθεια εκφοβισμού και εξαπάτησης. Ολα όσα κάνουν (σ.σ.. ΔΑΠ και ΠΑΣΠ) είναι στοιχείο αδυναμίας και όχι στοιχείο δύναμης των παρατάξεων αυτών. Αποδεικνύεται δηλαδή για ακόμα μια φορά η χρεοκοπία της λογικής τους, το ότι οι θέσεις τους δε βρίσκουν έρεισμα στους φοιτητές».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ