Τρίτη 8 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Ενισχυμένες οι ταξικές δυνάμεις παρά το όργιο νοθείας

Κατά 41% αύξησε τις ψήφους της η ΔΑΣ, κερδίζοντας και δύο επιπλέον εκπροσώπους στη ΓΣΕΕ

Ενισχυμένες βγήκαν οι ταξικές δυνάμεις, που εκφράστηκαν μέσα από το ψηφοδέλτιο της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας», από το 34ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο, παρά το όργιο νοθείας στο οποίο επιδόθηκαν οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και «Αυτόνομη Παρέμβαση», προκειμένου να αλλοιώσουν τους συσχετισμούς δύναμης.

Οι εργαζόμενοι με τις άθλιες εργασιακές σχέσεις, τα απάνθρωπα ωράρια εργασίας, τους μισθούς πείνας, αναγνώρισαν τη μάχη που έδωσαν οι ταξικές δυνάμεις τα προηγούμενα χρόνια, μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, τη διεύρυνση των κατακτήσεών τους. Με την ψήφο τους αύξησαν συνολικά τη δύναμη της ΔΑΣ, δίνοντάς της μάλιστα και δύο επιπλέον αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ.

Οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ την πρώτη μέρα του συνεδρίου και κατά τη διαδικασία νομιμοποίησης των αντιπροσώπων κατέθεσαν στοιχεία για μια σειρά σωματείων, που διαμορφώνουν πλασματικούς συσχετισμούς, ζητώντας από το σώμα του συνεδρίου να μην τους νομιμοποιήσει.

Συγκεκριμένα:

  • Σωματεία ιδιωτικών υπαλλήλων Πτολεμαΐδας και καθαριστριών Ημαθίας: Δεν προσκόμισαν στην Ομοσπονδία τα απαιτούμενα έγγραφα
  • Σωματεία ιδιωτικών υπαλλήλων Αμαλιάδας, φυλάκων Θεσσαλονίκης, εργαζομένων στον ΕΟΜΜΕΧ: Ηταν εκπρόθεσμα
  • Σωματείο ιδιωτικών επιχειρήσεων Καβάλας: Διπλοψηφίες. Μια από τις επιχειρήσεις, το «Δελφίνι», είναι βιοτεχνία ιματισμού!
  • Σωματείο υπαλλήλων τροφίμων και ιδιωτικών υπαλλήλων Αργολίδας: Στις αρχαιρεσίες του ψήφισαν χωρίς βιβλιάρια και ταυτότητες. Δεν προσκόμισε στοιχεία των αρχαιρεσιών στην Ομοσπονδία
  • Σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Ξάνθης: Ανάλογη περίπτωση με το παραπάνω σωματείο
  • Πανθεσσαλικό σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων: Οι υπογραφές των ψηφισάντων στις αρχαιρεσίες του ήταν από ένα χέρι. Οι υπογραφές της εφορευτικής επιτροπής στα σχετικά έγγραφα είναι διαφορετικές. Φέρεται ότι ψήφισαν 655 εργαζόμενοι αλλά ο πρώτος σε ψήφους πήρε μόλις 180
  • Σωματείο σεκιούριτι «Γκρουπ 4»: Φτιάχτηκε από πρωτοκλασάτα στελέχη της διασπαστικής Ομοσπονδίας στο χώρο (ΟΜΥΠΑΕ), αποφάσισε να εκπροσωπηθεί διά της ΟΙΥΕ, για να ενισχύσει τους απαιτούμενους από την πλειοψηφία συσχετισμούς
  • Σωματεία «Βερόπουλου», «Βασιλόπουλου», «Σκλαβενίτη», «Ατλάντικ»: Πλήρως ελεγχόμενα από την εργοδοσία, η οποία στήνει και διεξάγει τις εκλογές κάτω από άκρα μυστικότητα.

Οι αντιπρόσωποι αυτοί πήραν μέρος στο συνέδριο, καθώς σύσσωμοι ψήφισαν για τη συμμετοχή τους οι ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και «Αυτόνομη Παρέμβαση». Μόλις οι αντιπρόσωποι της πλειοψηφίας έκαναν το χρέος τους, νομιμοποιώντας τη νοθεία, εξαφανίστηκαν από το χώρο του συνεδρίου, το οποίο και μετατράπηκε σε συνέδριο - παρωδία, καθώς μοναδικοί παρόντες στο χώρο και με ουσιαστικές παρεμβάσεις ήταν οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ομόφωνη απεργιακή απόφαση από τη συνέλευση του Εργατικού Κέντρου(2024-04-04 00:00:00.0)
Στο χέρι των εργαζομένων να μπει τέρμα στον εκφυλισμό και την εργοδοτική παρέμβαση(2019-05-30 00:00:00.0)
Ξεκίνησε με τις γνωστές προσπάθειες νοθείας από την πλειοψηφία της διοίκησης(2016-11-30 00:00:00.0)
Νοθεία καταγγέλλει η ΔΑΣ(2009-06-19 00:00:00.0)
Καταγγέλλει νοθεία στο 33ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ(2007-01-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ