Τρίτη 8 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΑΓΕΤ - ΧΑΛΚΙΔΑ: Στην ανάκληση του «λοκ άουτ» από σήμερα υποχρεώθηκε η εργοδοσία της «ΑΓΕΤ» στη Χαλκίδα, μετά και τη χτεσινή τριμερή με τους εργαζόμενους. Το εργοστάσιο ανοίγει ξανά, με τη δέσμευση ότι δε θα υπάρξει απόλυση ή μετακίνηση εργαζόμενου στα λατομεία, ενώ μέχρι την Τετάρτη οι εργαζόμενοι θα επαναδιατυπώσουν τις ξεκάθαρες θέσεις τους για την προάσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους.

ΣΟΦΤΕΞ: Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, αύριο Τετάρτη, απευθύνει σε όλους τους εργαζόμενους το Επιχειρησιακό Σωματείο της «Σόφτεξ» για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, στην τρομοκρατία. Στις 9 το πρωί, στο Γ΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας (κτίριο 7, αίθουσα 3), δικάζονται ο πρόεδρος, ο ταμίας και ένα πρώην μέλος του ΔΣ του Σωματείου μετά από μήνυση που έκαναν δύο αστυνομικοί για... παρακώλυση συγκοινωνιών στις 23 Σεπτέμβρη 2004, τη μέρα που το Σωματείο έκανε κινητοποίηση μπροστά από το υπουργείο Απασχόλησης, αντιδρώντας στις 100 απολύσεις που προωθούσε η εργοδοσία.

ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ: Στη Θεσσαλονίκη διαδήλωσαν χτες περισσότεροι από 500 εργαζόμενοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας, καταγγέλλοντας την κυβερνητική στάση απέναντι στο ενδεχόμενο να διακόψει το εργοστάσιο τη λειτουργία του. Την Πέμπτη θα πραγματοποιήσουν ανάλογη κινητοποίηση στην Αθήνα. Τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν με την παρουσία τους αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, με επικεφαλής τον γραμματέα του ΕΚΘ Σωτήρη Ζαριανόπουλο και τον Θόδωρο Κυριακίδη, πρόεδρο του Συνδικάτου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Β. Ελλάδας. Εκ μέρους του ΚΚΕ παραβρέθηκε ο Αγγελος Τζέκης, βουλευτής του Κόμματος, που μαζί με τον Γ. Χουρμουζιάδη έχουν ήδη καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή για το θέμα.

ΚΕΡΚΥΡΑ: Την επαναπρόσληψη όλων των εποχικών εργαζομένων στο ξενοδοχείο «Corkyra Beach» στην Κέρκυρα, μετά την επαναλειτουργία του την 1η του Μάη, απαιτεί το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Τάκη Τσιόγκα. Το ξενοδοχείο επαναλειτούργησε κανονικά, χωρίς όμως να προσλάβει το μισό προσωπικό, σε αντίθεση με τα όσα είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση σε προηγούμενη συζήτηση στη Βουλή (16/4).

ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΙ: Επικίνδυνες ελλείψεις αντιμετωπίζουν τα χειρουργεία και αναισθησιολογικά τμήματα της χώρας, όπως επισημάνθηκε σε συνέντευξη Τύπου ενόψει του Πανελλήνιου Συνεδρίου Αναισθησιολογίας. Στην Ευρωπαϊκή Ενωση η αναλογία νοσηλευτή αναισθησίας ανά χειρουργικό τραπέζι είναι 3-4/1, ενώ στην Ελλάδα αντιστοιχεί ένας νοσηλευτής σε κάθε χειρουργικό τραπέζι. Μεγάλες είναι οι ελλείψεις και σε ιατρικό προσωπικό. Ο εξοπλισμός δεν ανανεώνεται, ενώ υπάρχουν ακόμα νοσοκομεία και κλινικές που δε διαθέτουν μονάδα μεταναισθητικής φροντίδας ή οι υπάρχουσες δεν πληρούν τις στοιχειώδεις προδιαγραφές.

ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΙ: 48ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα και αύριο οι ταχυδρόμοι στο γραφείο διανομής στα Μεσόγεια, απαιτώντας προσλήψεις προσωπικού και αντιδρώντας στην εντατικοποίηση της εργασίας.

ΕΚΕΨΥΕ: Τετράωρη στάση εργασίας (11 π.μ.-3 μ.μ.) και παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιούν αύριο Τετάρτη οι εργαζόμενοι του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΚΕΨΥΕ). Για πολλοστή φορά παραμένουν απλήρωτοι και διεκδικούν την πραγματική δημοσιοποίηση του ΕΚΕΨΥΕ, ώστε να μπει φραγμός στα συμφέροντα που πολιορκούν το δημόσιο χαρακτήρα της Ψυχικής Υγείας.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org