Τρίτη 8 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Εκτιμήσεις για αύξηση εσόδων

Το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού του ΕΟΤ («Τουρισμός για όλους», λέγεται τώρα), παρουσίασε χτες η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φ. Πάλλη - Πετραλιά, επιχειρώντας παράλληλα να παρουσιάσει την πολιτική κάλυψης των κενών δωματίων των ξενοδόχων ως κοινωνική πολιτική. Είχε προηγηθεί συνάντηση της υπουργού με τον πρωθυπουργό - ο οποίος αύριο μιλά στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων - κατά τη διάρκεια της οποίας τον ενημέρωσε για την πολύ καλή τουριστική χρονιά που ήδη έχει ξεκινήσει. Η υπουργός δήλωσε ότι ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε εγρήγορση και ότι γίνονται εντατικοί έλεγχοι, ενώ προέβλεψε αύξηση των οικονομικών επιδόσεων άνω του 1 δισ. ευρώ το μήνα από τον Τουρισμό για την ...«εθνική οικονομία».

Σε σχέση με το πρόγραμμα «τουρισμός για όλους» - που σαφώς δεν είναι για όλους - το σχετικό κονδύλι αυξήθηκε κατά 20% ήτοι στα 10 εκατ. ευρώ και οι δικαιούχοι θα είναι φέτος 105.000. Σε κάθε περίπτωση, η «κοινωνική» διάσταση της τουριστικής πολιτικής της κυβέρνησης ακυρώνεται πανηγυρικά από το απαγορευτικό κόστος για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους αξιοπρεπών καταλυμάτων, με αποτέλεσμα τη συνεχή μείωση της διάρκειας των διακοπών. Το ίδιο το πρόγραμμα συνεισφέρει με πολύ χαμηλά ποσά σε σχέση με τις τιμές που προσφέρονται.

Στο φετινό πρόγραμμα (15/5/07- 31/3/08) περιλαμβάνονται 8ήμερες διακοπές (με επιδότηση ανά άτομο 14 ευρώ για κάθε διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο, 12 ευρώ για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και 6 ευρώ για κάμπινγκ) και τριήμερες διακοπές (με επιδότηση 80 ευρώ ανά άτομο). Για τους συνταξιούχους, η επιδότηση είναι 22 ευρώ ανά άτομο για κάθε διανυκτέρευση. Θα υλοποιηθεί επίσης ένα πρόγραμμα θρησκευτικού - περιπατητικού τουρισμού σε Κάρπαθο και Κάσο, καθώς και δωρεάν επισκέψεις σε ιαματικές πηγές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ