Κυριακή 6 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
28η ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ
Πορευόμαστε στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη

Την Κυριακή 13 του Μάη στις 8 π.μ. η εκκίνηση από τον Τύμβο του Μαραθώνα και στις 7.30 μ.μ. ο τερματισμός στο Σύνταγμα

Την ερχόμενη Κυριακή 13 του Μάη πραγματοποιείται η 28η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, που διοργανώνεται από την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη. Φέτος συμπληρώθηκαν 44 χρόνια από την πραγματοποίηση της πρώτης Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης, στις 21 του Απρίλη 1963, από το μάρτυρα και αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, με συνοδοιπόρους τους Ανδρέα Μαμμωνά, Παντελή Γούτη και Μπάμπη Παπαδόπουλο.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί όλους τους αγωνιστές της ειρήνης, ιδιαίτερα τη νεολαία και τους εργαζόμενους στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, να πάρουν μαζικά μέρος στην 28η Μαραθώνια Πορεία με αφετηρία τον Τύμβο του Μαραθώνα στις 8 το πρωί και τερματισμό στο Σύνταγμα στις 7.30 το απόγευμα. Οσοι αγωνιστές δεν μπορούν να βαδίσουν από το Μαραθώνα (Τύμβος) μπορούν να συναντηθούν με τους ειρηνοδρόμους στους ενδιάμεσους σταθμούς (Παλλήνη, Αγ. Παρασκευή, Εθνική Αμυνα, Αμπελόκηποι) ή να υποδεχτούν τη Μαραθώνια Πορεία στο Σύνταγμα, όπου οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 6.30 μ.μ. και θα κορυφωθούν με την άφιξη της Πορείας στις 7.30 μ.μ.

«Σήμερα, τονίζεται στην ανακοίνωση - κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ, τα οράματα του Γρηγόρη Λαμπράκη και των συναγωνιστών του παραμένουν ανεκπλήρωτα. Σήμερα, ο ελληνικός λαός, η ανθρωπότητα ολόκληρη, βιώνουν την κλιμακούμενη, αχαλίνωτη επιθετικότητα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής. Καταληστεύονται ο μόχθος και ο πλούτος των λαών.

To NATO επεκτείνει την ακτίνα δράσης του σε ολόκληρο τον κόσμο και μετατρέπεται και τυπικά σε παγκόσμιο χωροφύλακα και εισβολέα. Η ΕΕ στρατιωτικοποιείται με γρήγορους ρυθμούς, για τη διεκδίκηση μεγαλύτερου μεριδίου από την παγκόσμια ιμπεριαλιστική λεία.

Οι εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις, συνεταίροι και σύμμαχοι των ΗΠΑ, του NATO, της ΕΕ, συμμετέχουν στις διάφορες ιμπεριαλιστικές εγκληματικές επεμβάσεις. Προσάρμοσαν στις ΝΑΤΟικές ανάγκες τη δομή και το δόγμα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η ανάγκη να δυναμώσει το κίνημα των λαών κατά της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας γίνεται πιο επιτακτική. Γι' αυτό ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί, πιο έντονος, πιο μαζικός. Η ΕΕΔΥΕ συνεχίζει αυτό τον αγώνα αταλάντευτα και ανυπόταχτα και καλεί τους αγωνιστές της ειρήνης και το λαό να δώσουν τη δική τους απάντηση ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό».

Βαδίζουμε και διαδηλώνουμε:

-- Για την καταδίκη των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων που γίνονται με το πρόσχημα της τρομοκρατίας ή της υπεράσπισης, δήθεν, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

-- Για την αποκάλυψη και αντιμετώπιση της κρατικής τρομοκρατίας και των κατασταλτικών νόμων και μηχανισμών ενάντια στους λαούς.

-- Για την υποστήριξη του αγώνα για τα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες σε μια σειρά από χώρες.

-- Για την υπεράσπιση της αρχής της μη επέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις ανεξάρτητων κρατών, της αρχής του σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας και ανεξαρτησίας των κρατών.

-- Για την υπεράσπιση του δικαιώματος των λαών να επιλέγουν το δικό τους δρόμο διακυβέρνησης και ανάπτυξης και να καθορίζουν ελεύθερα το μέλλον τους.

-- Για την απαγόρευση των πυρηνικών όπλων και όλων των μέσων μαζικής καταστροφής.

-- Για την κατάργηση των ξένων στρατιωτικών βάσεων.

-- Για τη μη εγκατάσταση των βάσεων της λεγόμενης «Αντιπυραυλικής Αμυνας» στην Ευρώπη (Πολωνία, Τσεχία και αλλού) που προωθούν οι ΗΠΑ και βεβαίως την απόκρουση κάθε ενδεχομένου εγκατάστασης τέτοιας βάσης στη χώρα μας.

-- Για την εξάλειψη της αποικιοκρατίας οποιασδήποτε μορφής και την κατάργηση των φυλετικών διακρίσεων.

-- Για την ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης ανάμεσα στους λαούς, την εδραίωση της ειρήνης στον κόσμο και στην περιοχή μας.

-- Για την εξασφάλιση της εθνικής ανεξαρτησίας, των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας και της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης.

-- Για να αντιταχθούμε στη δημιουργία δυνάμεων ταχείας επέμβασης και του ευρωστρατού.

-- Για να απαιτήσουμε τη διακοπή κάθε συμμετοχής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς και την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών που βρίσκονται έξω από τα σύνορα.

-- Για να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις των ΗΠΑ, του NATO, της ΕΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η σύσκεψη των Επιτροπών Ειρήνης(2011-04-27 00:00:00.0)
Στις 9 Μάη η 30ή Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης(2009-04-28 00:00:00.0)
Στις 9 Μάη η 30ή Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης(2009-04-23 00:00:00.0)
Το Σάββατο 9 Μάη η 30ή Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης(2009-04-15 00:00:00.0)
Στις 11 Μάη η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης(2008-05-02 00:00:00.0)
Στις 11 Μάη η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης(2008-04-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ