Παρασκευή 4 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Στις κάλπες προσήλθαν οι Βρετανοί ψηφοφόροι, για να αναδείξουν τα περιφερειακά και τοπικά συμβούλια σε μια αναμέτρηση που θεωρείται το τελευταίο τεστ για την κυβέρνηση Μπλερ. Οι τοπικές εκλογές διεξάγονται στην Αγγλία, στην Ουαλία και τη Σκοτία, στην οποία μάλιστα για πρώτη φορά δεν αποκλείεται να αναλάβει τον έλεγχο της τοπικής βουλής το κόμμα των Εθνικιστών. Οι τελευταίοι ζητούν την ανεξαρτησία της Σκοτίας.

ΑΒΑΝΑ.-- Ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο στο αεροδρόμιο «Χοσέ Μαρτί», όταν 3 στρατιώτες που είχαν εξαφανιστεί από τις θέσεις τους από το περασμένο Σάββατο, προσπάθησαν, με την απειλή όπλων, να καταλάβουν αεροσκάφος για να φύγουν από την Κούβα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το επεισόδιο έλαβε γρήγορα τέλος χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί και οι 3 εξουδετερώθηκαν.

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Περίπου 100.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν, χτες, στην ισραηλινή πρωτεύουσα ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Εχούντ Ολμέρτ μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης υπό τον δικαστή Βίνογκραντ που του αποδίδει, όπως και στον υπουργό Αμυνας, σοβαρότατες ευθύνες, κακούς χειρισμούς και έλλειψη ευθυκρισίας, κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Λίβανο το περασμένο καλοκαίρι. Την παραίτησή του ζητούν και πολλοί βουλευτές του κόμματός του «Καντίμα», ενώ το θέμα κυριάρχησε, χτες, και στο Κοινοβούλιο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ