Κυριακή 29 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την παραίτηση του Σ. Τσιτουρίδη

Οι προσωπικές ευθύνες σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να «ξεπλύνουν» τις μεγάλες πολιτικές ευθύνες που έχει η κυβέρνηση για τη συνεχιζόμενη κλοπή των Ασφαλιστικών Ταμείων των εργαζομένων.

Η παραίτηση Τσιτουρίδη από μόνη της, σε καμιά περίπτωση δεν συνιστά ουσιαστική εξέλιξη για τους εργαζόμενους, εφόσον η πολιτική και οι νόμοι που παραδίδουν τα αποθεματικά των Ταμείων τους στη λεηλασία των χρηματιστών και των τραπεζιτών παραμένουν άθικτοι.

Είναι φανερό ότι για την κυβέρνηση το κύριο είναι να προστατέψει την αντεργατική - αντιασφαλιστική πολιτική και τους σχεδιασμούς της από την αγανάκτηση και τις αντιδράσεις των εργαζομένων. Σε αυτή της την προσπάθεια έχει βοήθεια και από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ που επικεντρώνει την κριτική της σε παραιτήσεις προσώπων γιο τους δικούς της αντιπολιτευτικούς λόγους ενώ αφήνει στο απυρόβλητο την πολιτική, τους νόμους και το τζογάρισμα των αποθεματικών.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ξεγελαστούν. Δεν πρέπει να δείξουν καμία εμπιστοσύνη στις κυβερνητικές δηλώσεις περί «διαφάνειας» και «καταπολέμησης των σκανδάλων». Αντίθετα πρέπει να κλιμακώσουν την πάλη τους, διεκδικώντας να σταματήσει το τζογάρισμα των αποθεματικών, να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι, να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα από το 1950 ως σήμερα.

Να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα, να αποδυναμώσουν τα κόμματα που υπηρετούν την πλουτοκρατία, να παλέψουν για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

ΑΘΗΝΑ 28/4/2007

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ