Πέμπτη 26 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Καθημερινή πλούσια δραστηριότητα

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση στο ΤΕΙ Χαλκίδας
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση στο ΤΕΙ Χαλκίδας
Πλούσια είναι η καθημερινή δραστηριότητα που ξεδιπλώνεται με πρωτοβουλία της «Πανσπουδαστικής» σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ σε όλη την Ελλάδα, με κινητοποιήσεις στις σχολές καθώς και με πλήθος εκδηλώσεων:

-- Στα τμήματα Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στην Πάντειο, η «Πανσπουδαστική» διοργάνωσε χτες εκδήλωση με θέμα την επαγγελματική προοπτική των αποφοίτων με ομιλητή τον Κυριάκο Ιωαννίδη, εκπαιδευτικό κοινωνιολόγο. Στην εκδήλωση αναδείχτηκε το σοβαρό ζήτημα της ανεργίας και της ετεροαπασχόλησης των αποφοίτων των δυο αυτών τμημάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ετεροαπασχόληση των αποφοίτων αγγίζει το 75%! Στην εκδήλωση αναφέρθηκε ακόμα ένα τρανταχτό παράδειγμα: ο μόνος απόφοιτος που βρήκε δουλιά στο αντικείμενο σπουδών το 2005, βρήκε τη θέση εργασίας στη... Βόρειο Αφρική! Στη συζήτηση που αναπτύχθηκε, αναδείχτηκε η ανάγκη να υπάρχουν θέσεις εργασίας κοινωνιολόγων σε φυλακές, σε κέντρα απεξάρτησης και αλλού.

-- Την αλληλεγγύη τους προς τους αγωνιζόμενους εργάτες των Τσιμέντων Χαλκίδας εξέφρασαν στην πράξη σπουδαστές της ΠΚΣ του ΤΕΙ Χαλκίδας, που υλοποιώντας το σύνθημα «σπουδαστές - εργατιά μια φωνή και μια γροθιά» πραγματοποίησαν χτες νωρίς το πρωί μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης στην πύλη του εργοστασίου. Κρατώντας πανό το οποίο έγραφε «τέρμα πια στις αυταπάτες, ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες» και φωνάζοντας συνθήματα όπως «εργάτες - αγρότες - σπουδαστές με μέτωπο απαντάμε στις πολυεθνικές», απευθύνθηκαν στους συγκεντρωμένους εργάτες και εξέφρασαν την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα τους, υποσχόμενοι ότι θα συνεχίσουν να το κάνουν με κάθε μέσο.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας η «Πανσπουδαστική» διοργάνωσε στο χώρο του ΤΕΙ συζήτηση - ενημέρωση για τα προβλήματα των εργαζομένων στα Τσιμέντα Χαλκίδας με μαζική συμμετοχή σπουδαστών. Στην εκδήλωση μίλησε ο Η. Κούκουρας, ο Ν. Γκίκας (πρόεδρος και αντιπρόεδρος αντίστοιχα του σωματείου των Τσιμέντων) και η Κ. Δημάκη, πρόεδρος του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας. Στη συζήτηση αναδείχθηκε το μέλλον που ήδη έχουν φτιάξει για τους αυριανούς εργαζόμενους οι καπιταλιστές, καθώς και η ανάγκη συμπόρευσης του εργατικού με το σπουδαστικό και γενικότερα το νεολαιίστικο κίνημα.

-- Κατάληψη στα λεωφορεία της γραμμής 250 («Ευαγγελισμός» - Πανεπιστημιούπολη) έκαναν προχτές το πρωί με πρωτοβουλία της ΠΚΣ φοιτητές των Σχολών της Φυσικομαθηματικής, με αίτημα τις δωρεάν συγκοινωνίες για τους φοιτητές. Η κίνηση αυτή αγκαλιάστηκε από τους φοιτητές που υπέγραφαν μαζικά κείμενο που διακινεί η ΠΚΣ με απαίτηση τις δωρεάν μετακινήσεις για τους φοιτητές, ενώ απαιτεί την άμεση κατάργηση των εισιτηρίων στη συγκεκριμένη γραμμή. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη γραμμή εξυπηρετεί ουσιαστικά φοιτητές και εργαζόμενους στο Πανεπιστήμιο, καθώς ξεκινάει από τον «Ευαγγελισμό» και κάνει στάση σε όλες τις σχολές μέσα στην Πανεπιστημιούπολη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα επιλέγουμε τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ(2015-05-13 00:00:00.0)
Οι φοιτητές ψηφίζουν για όλα!(2009-05-12 00:00:00.0)
Να μην «τσιμπήσουν» οι φοιτητές(2009-02-10 00:00:00.0)
Πλατύ κάλεσμα ρήξης και ανατροπής(2008-04-10 00:00:00.0)
Πιο δυναμικά, πιο αποφασιστικά(2000-05-17 00:00:00.0)
Να βγούμε πιο δυνατοί για τις μάχες που έρχονται(2000-05-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ