Πέμπτη 26 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Γυρίστε την πλάτη σ' όσους στηρίζουν τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις

Σε έναν πρωτόγονο αντικομμουνισμό κατέφυγε τις τελευταίες μέρες η ΠΑΣΠ στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, προσπαθώντας να κουκουλώσει τις πομπές της. Απαντώντας το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κέρκυρας της ΚΝΕ σημειώνει πως «η χυδαία επίθεση στην ΚΝΕ αποτελεί συμπλήρωμα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ» και όπως όλοι, έτσι και «οι φοιτητές, τα "είδαν όλα" στα 20 χρόνια κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ». Και 20 χρόνια η τάχα «αυτόνομη» και «ανεξάρτητη» ΠΑΣΠ δεν έβγαλε άχνα για τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που προωθούσε το ΠΑΣΟΚ. Ακόμη και σήμερα «διαφωνεί στα λόγια, αλλά στην πράξη ακολουθεί πιστά τη γραμμή του Γ. Παπανδρέου στα πανεπιστήμια, ψηφίζει όλους τους νόμους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στη Σύγκλητο και στα όργανα του Ιονίου Πανεπιστημίου. Στήριξε: στη Σύγκλητο μαζί με τη ΔΑΠ το 2005 τα Ινστιτούτα Διά Βίου Εκπαίδευσης, μαζί με τη ΔΑΠ τα κριτήρια στη σίτιση, την αξιολόγηση στη ΓΣ του Μουσικού», τονίζει το ΝΣ Κέρκυρας της ΚΝΕ και υπενθυμίζει τις αποφάσεις του πρόσφατου συνεδρίου της νεολαίας ΠΑΣΟΚ για το ξεπούλημα και χαράτσωμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Και καταλήγει: «Για όλα αυτά, η ΠΑΣΠ προσπαθεί να μην ακούγεται κουβέντα στους φοιτητές για τη στάση του ΠΑΣΟΚ, για όσα ψήφισε η ΠΑΣΠ κόντρα στα συμφέροντά μας. Οι φοιτητές να τους γυρίσουν την πλάτη. Στις 9 Μάη ενισχύουμε αποφασιστικά την ΠΚΣ».

«Ανέκαθεν ο φόβος του λαϊκού αγώνα οδηγούσε σε κινδυνολογία και ψέμα» και «η επίθεση της ΠΑΣΠ στην Πανσπουδαστική αφορά κάθε φοιτητή που είναι ενάντια σε όσα ψήφισε η ΠΑΣΠ στη Σύγκλητο και στο Πρυτανικό Συμβούλιο, ενάντια στη γραμμή Παπανδρέου, στις αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ», επισημαίνει σε αντίστοιχη ανακοίνωση η Πανσπουδαστική ΚΣ Ιονίου Πανεπιστημίου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ