Κυριακή 29 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ
«Ο λαός να απαιτήσει το δικαίωμα χρήσης»

Η αγωνιστική δημοτική παράταξη «Πάτρα - Μπροστά» καλεί τους πολίτες της περιοχής να απαιτήσουν το δικαίωμά τους στον αθλητισμό, κόντρα στην πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που έχει στόχο το κέρδος

Η συνεργασία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ οδηγεί στην εμπορευματοποίηση του Παγκρήτιου Σταδίου

ICON

Η συνεργασία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ οδηγεί στην εμπορευματοποίηση του Παγκρήτιου Σταδίου
Την πραγματικότητα, που διαψεύδει πλήρως όσα «μεγαλόστομα» έλεγαν πριν από τρία χρόνια παράγοντες της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ για το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ξεσκεπάζει η Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία «ΠΑΤΡΑ Μπροστά» με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται σχετικά με τη χρήση του Παμπελοποννησιακού Σταδίου της πόλης.

Ως γνωστόν, και αυτό το έργο δεν ξέφυγε από τα πλαίσια της πολιτικής του κέρδους που εφάρμοσε η κυβέρνηση της ΝΔ με το σιγοντάρισμα και από το ΠΑΣΟΚ σχετικά με τα Ολυμπιακά Εργα. Εργα των οποίων αν και χρυσοπληρώνει ο ελληνικός λαός την κατασκευή τους εντούτοις δεν μπορεί ούτε να τα χρησιμοποιήσει. Μιας πολιτικής που έχει να κάνει με τη λογική του κέρδους και την ενίσχυση των μεγαλοεπιχειρηματιών και στον τομέα του αθλητισμού. Τα περίφημα Ολυμπιακά έργα παραδίνονται σιγά σιγά βορά στους επιχειρηματίες ιδιώτες προκειμένου να τα εκμεταλλευτούν. Μάλιστα, η περίπτωση του σταδίου στην Πάτρα είναι χαρακτηριστική αφού εδώ και τρία χρόνια παραμένει κλειστό εφόσον δεν έχει βρεθεί ακόμα επενδυτής. Την ίδια ώρα οι πολίτες της περιοχής αντιμετωπίζουν το πρόβλημα των ανεπαρκών χώρων άθλησης, του κόστους για να την πραγματοποιήσουν αφού πολλοί αναγκάζονται να πάνε σε ιδιωτικά γυμναστήρια. Οπως επισημαίνει η Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία, η λύση σε όλα αυτά είναι να καταλάβει ο λαός της Πάτρας το συμφέρον του και τη δύναμή του και να απαιτήσει δυναμικά να ανοίξει για τους πολίτες της Πάτρας το Στάδιο. Επίσης, θα πρέπει να απαιτηθεί το δικαίωμα στην άθληση και η δωρεάν παροχή του από το κράτος, το οποίο είναι υποχρεωμένο προς τον λαό να το πράξει.

«Να ανοίξει για τους πολίτες, όχι για τους επιχειρηματίες»

Για το λαό παραμένει κλειστό. Για τις ΠΑΕ άνοιξε πριν από δύο χρόνια το Παμπελοποννησιακό Στάδιο (φωτ. από τον προπερσινό τελικό Κυπέλλου)

Eurokinissi

Για το λαό παραμένει κλειστό. Για τις ΠΑΕ άνοιξε πριν από δύο χρόνια το Παμπελοποννησιακό Στάδιο (φωτ. από τον προπερσινό τελικό Κυπέλλου)
Αναλυτικά το κείμενο της δημοτικής παράταξης «Πάτρα - Μπροστά» αναφέρει:

«Τον Αύγουστο του 2004 με το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων αυτό που έμεινε στον ελληνικό λαό ήταν η αποπληρωμή του χρέους.

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις αντί να αποδοθούν στον ελληνικό λαό, στα ελληνικά νιάτα, παραμένουν κλειστές εφόσον δε βρεθεί επενδυτής να τις εκμεταλλευτεί.

Το Παμπελοποννησιακό Στάδιο δεν είναι εξαίρεση. Τρία χρόνια τώρα περίπου παραμένει κλειστό. Κατά την κυβέρνηση της ΝΔ, "είναι εξαιρετικά δαπανηρή η συντήρησή του", "έχει κόστος η λειτουργία του", "αναζητούμε βιώσιμη λύση".

Τα παιδιά μας είναι κόστος! Το 2007 η ισχυρή Ελλάδα δεν μπορεί να λειτουργήσει τα εθνικά στάδια. Αυτό που γινόταν χρόνια πριν επί "αδύνατης Ελλάδας" δεν μπορεί να γίνει σήμερα. Τι και εάν το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν τριπλασιάστηκε, τι και εάν ο τζόγος του ΟΠΑΠ αποδίδει δισεκατομμύρια. Λεφτά για τον μαζικό ερασιτεχνικό αθλητισμό δεν υπάρχουν, για τον εμπορευματοποιημένο αθλητισμό και τους ταγούς του τα χρήματα πάντα υπάρχουν και περισσεύουν.

Η πολιτική της ΝΔ δε θα μπορούσε να προχωρήσει αν δεν είχε συμπαραστάτη το ΠΑΣΟΚ. Οι πρώτοι που έσπευσαν να απαλλάξουν την κυβέρνηση από την ευθύνη λειτουργίας των σταδίων είναι οι πρώην υφυπουργοί του ΠΑΣΟΚ και σήμερα δήμαρχοι κ. κ. Κουράκης και Φούρας. Ο πρώτος στο Ηράκλειο Κρήτης προχώρησε σε μνημόνιο συνεργασίας με την κυβέρνηση για το Παγκρήτιο, ο δεύτερος, μιμούμενος τον πρώτο, θέλει να το επαναλάβει για το Παμπελοποννησιακό.

Τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ μιλούν για απόδοση του Παμπελοποννησιακού Σταδίου στο λαό, ότι διασφαλίζεται ο αθλητικός του χαρακτήρας. Τα ίδια βέβαια έλεγε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου και ο πρόεδρος της Αχ. Τράπεζας, με τους οποίους η δημοτική αρχή είναι σε "σύγκρουση" για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στη διαχείριση του σταδίου.

Τους ενδιαφέρει η λειτουργία του Παμπελοποννησιακού για δημόσιες σχέσεις, κομματικές ανάγκες, εντυπωσιασμό, αποπροσανατολισμό, διαχείριση οικονομικών. Οχι όμως ως βασική φιλοσοφία, ως κυβερνητική επιλογή. Δε θέλουν τα εθνικά στάδια, οι αθλητικές εγκαταστάσεις να λειτουργούν, να συντηρούνται, να χρηματοδοτούνται από το κράτος στην κατεύθυνση διασφάλισης του κοινωνικού αγαθού της άθλησης που τόσο ανάγκη έχει η νεολαία μας.

Τώρα η κυβέρνηση τάζει λαγούς με πετραχήλια στους δήμους προκειμένου να τους πείσει να αναλάβουν τα στάδια, να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός της για ξεφόρτωμα της υποχρέωσης που έχει. Μετά τις όποιες οικονομικές υποχρεώσεις αναλάβει θα τις φορτώσει στο λαό, όπως κάνει με μια σειρά αρμοδιοτήτων που έχει παραχωρήσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το ίδιο κάνει και η δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ, που σήμερα και αυτή τάζει λαγούς με πετραχήλια για τη διασφάλιση του αθλητισμού, της λειτουργίας υπέρ των νέων της πόλης μας και μετά θα αρχίσει η διολίσθηση στις τσέπες του πατραϊκού λαού είτε με άμεσο είτε με έμμεσο τρόπο. Το περίφημο κόστος θα το αναλάβει πάλι ο πατραϊκός λαός. Κόστος όχι μόνο οικονομικό. Θα μπουν και οι βάσεις για απαλλαγή του κράτους από τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του. Ο λαός θα πληρώνει και θα ξαναπληρώνει το σύνολο των υπηρεσιών που δικαιούται.

Λύση υπάρχει. Η αθλητική κοινότητα, ο πατραϊκός λαός έχουν τη δύναμη και το συμφέρον να επιβάλουν με συντονισμένο αγώνα στη δημοτική αρχή και την κυβέρνηση τη μόνη ορθή θέση. Να ανοίξει τώρα το Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Τη λειτουργία, συντήρηση, χρηματοδότηση να αναλάβει εξ ολοκλήρου το κράτος. Στη διοίκηση του σταδίου να συμμετέχουν ο δήμος, αθλητικοί σύλλογοι, αθλητές, για την οργάνωση της διαχείρισής του. Λεφτά υπάρχουν. Ο λαός φορολογείται άγρια με άμεσους και έμμεσους φόρους. Η πλουτοκρατία από την άλλη θησαυρίζει χάρη στα προνόμια που έχει από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Καμία παραίτηση απ' αυτό που δικαιούται η νεολαία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ