Κυριακή 22 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πλούσια δράση για την 1η του Μάη

Στην Αθήνα οι οικοδόμοι μαζί με άλλους φορείς προγραμματίζουν τις εξής εκδηλώσεις: Στις 27/4 στην πλατεία Γκύζη και ώρα 7 το απόγευμα, στις 29/4 στην πλ. Ηρώων στην Ηλιούπολη, στις 30/4 στις 7 μ.μ. στο Ιλιον και στις 8 μ.μ. στην πλ. Δημοκρατίας στο Καματερό και στη Γλυφάδα. Επίσης στις 30/4 μαζί με μαζικούς φορείς, το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών και Σύλλογοι Μεταναστών οργανώνουν εκδήλωση στην πλατεία Κολιάτσου, στην Κυψέλη.

Οι ηλεκτρολόγοι οργανώνουν εκδήλωση στα γραφεία του Σωματείου τους στις 24/4 και ώρα 6.30 μ.μ. Ακόμα κοινή εκδήλωση στις 25/4, 6 μ.μ., οργανώνουν το Σωματείο Εργαζομένων στις Ιδιωτικές Κλινικές και τα Γηροκομεία και ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» θα γίνει εκδήλωση στις 26/4, στη 1.30 μ.μ. με τους εργαζόμενους, ενώ οι λογιστές καλούν σε εκδήλωση που θα γίνει στις 30/4, 7 μ.μ. (γραφεία της Ενωσης Λογιστών Αθήνας, Κάνιγγος 27).

Στη Θεσσαλονίκη

Ανάμεσα σε άλλες:

  • Τετάρτη 25 Απρίλη στις 7 μ.μ. εκδήλωση - συζήτηση για τις εξελίξεις στις εργασιακές σχέσεις σε συνεργασία με τη «Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση» Συκεών.
  • Παρασκευή 27 Απρίλη, στις 8 μ.μ. στο Αγαλμα του Βενιζέλου, συναυλία για το εργατικό - λαϊκό τραγούδι και προβολή ταινίας, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Νέων του ΠΑΜΕ.
  • Κυριακή 29 Απρίλη στις 7.30 μ.μ. στο πάρκο Αγίου Παντελεήμονα στην Πολίχνη, εκδήλωση σε συνεργασία με το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, το Σύλλογο Γυναικών Πολίχνης και την Επιτροπή Ειρήνης Πολίχνης.
Στον Πειραιά
  • Τα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης έχουν κηρύξει στάση εργασίας στις 27/4 στις επιχειρήσεις που βρίσκονται στο Βιοτεχνικό Πάρκο Σχιστού.
  • Νέα στάση στις 30/4.
  • Την ίδια μέρα θα γίνουν στάσεις εργασίας και στα έξι εργοστάσια ελαιουργοσαπουνωποιίας.
Σε άλλες πόλεις

Στα Γιάννενα, εκδήλωση οργανώνει η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στις 30/4 στο Δημαρχείο. Στην Ηγουμενίτσα, στις 29/4, 8.30 μ.μ., εκδήλωση στο «Πάνθεον» με θέμα «Εργαζόμενη νεολαία και οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στις εργασιακές σχέσεις, η σύνδεσή τους με τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στο χώρο της Παιδείας».

Στη Λάρισα, στις 29/4, θα διεξαχθούν ποδοσφαιρικοί αγώνες ανάμεσα σε ομάδες των συνδικάτων και θα οργανωθούν συζητήσεις με τις θέσεις των ταξικών δυνάμεων για τον αθλητισμό. Στις 30/4 οργανώνεται μουσική συναυλία - αφιέρωμα στην Εργατική Πρωτομαγιά και θα προβληθεί «βίντεο» με αφηγήσεις και ποιήματα για το ρόλο της εργατικής τάξης στην αλλαγή της κοινωνίας. Για τη διευκόλυνση των εργαζομένων να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις, που θα γίνουν και στους χώρους δουλιάς, το ΕΚΛ έχει κηρύξει στάσεις εργασίας.

Στο Βόλο διοργανώνεται εκδήλωση με φοιτητές σε αίθουσα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ θα υπάρξουν ειδικές εκδηλώσεις για τους μετανάστες και το πρόβλημα των πολιτικών - συνδικαλιστικών διώξεων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ