Τρίτη 17 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εξιλαστήρια θύματα «απαιτούν» οι δημοσκοπήσεις

Στην κατεύθυνση της θυσίας «εξιλαστήριων θυμάτων», προκειμένου να διασωθεί η σκανδαλώδης πολιτική του τζογαρίσματος των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, «πιέζουν» οι δημοσκοπήσεις που «βγαίνουν στον αέρα» τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Με έκδηλη την αγανάκτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας της «κοινής γνώμης», για τη διαχείριση της περιουσίας των Ταμείων, τόσο κατά της κυβέρνησης όσο και κατά του ΠΑΣΟΚ, καταβάλλεται προσπάθεια να εκτονωθεί μέσω του αποκεφαλισμού ορισμένων υπουργών που εμπλέκονται άμεσα.

Οι παραπάνω εκτιμήσεις προκύπτουν από τρεις δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν χτες και προχτές.

Ειδικότερα, σε τηλεφωνική δημοσκόπηση (Αττική και Θεσσαλονίκη, δείγμα 1.000 άτομα) της «Αλκο» για λογαριασμό του «Αλτερ», 8 στους 10 (77,1%) δηλώνουν ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για το σκάνδαλο, ενώ ένας στους τρεις (30,5%) πιστεύει ότι υπήρξε κυβερνητική εντολή, έναντι 37% που θεωρεί ότι υπήρξε... συνεννόηση μεταξύ των διοικητών των Ταμείων. Το 65% δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από τους χειρισμούς του ίδιου του Κ. Καραμανλή, αλλά οι ερωτήσεις εστιάζονται στους υπουργούς που πρέπει να απομακρυνθούν (Τσιτουρίδης, Αλογοσκούφης, Δούκας).

Σε άλλη δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του «Μέγκα», το 55,6% εμφανίζεται να ζητά την παραίτηση Τσιτουρίδη, το 44,5% του Δούκα και το 38,9% του Αλογοσκούφη. Επίσης το 63,4% πιστεύει ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες.

Σε τρίτη δημοσκόπηση της VPRC για λογαριασμό του «Σκάι», 7 στους 10 πιστεύουν ότι στην υπόθεση των ομολόγων υπήρξε παράνομος πλουτισμός. Στην εκτίμηση ψήφου, πάντως, η ΝΔ προηγείται με 42,5% έναντι του ΠΑΣΟΚ που φτάνει το 39%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 7%, ο ΣΥΝ με 4,5% και ο ΛΑΟΣ με 4%.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ