Παρασκευή 18 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΚΑΡΙΑ
Δεν κάνουν βήμα πίσω!

Τη στιγμή που η κυβέρνηση, μετά τους εκβιασμούς και τις διώξεις, αποφάσισε να επιδοθεί, για άλλη μια φορά, σε παρασκηνιακά παιχνίδια, προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση που προκάλεσε η ίδια με την πολιτική της, οι γιατροί και το προσωπικό του νοσοκομείου του Αγίου Κηρύκου, συνδικαλιστικοί φορείς, φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι κάτοικοι της Ικαρίας κάνουν ένα βήμα παραπέρα, μια και τα «πυροτεχνήματα» δεν είναι ικανά να λύσουν τα σοβαρά προβλήματα των Ικαριωτών. Παραμένουν ανυποχώρητοι και συνεχίζουν, με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα, τον αγώνα τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προχτές το βράδυ, σε σύσκεψη που έγινε στο νοσοκομείο του Αγίου Κηρύκου, μεταξύ των γιατρών, του προέδρου του νοσοκομείου και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Βαρδίκου, ο τελευταίος, μάταια, επιχείρησε να «θολώσει τα νερά». Αρνούμενος ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ να συζητήσει τα ουσιαστικά προβλήματα της υγειονομικής περίθαλψης στην Ικαρία, αλλά και να κάνει οποιαδήποτε νύξη στο αίτημα για επαρκή στελέχωση και προμήθεια του κατάλληλου εξοπλισμού του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας της Ικαρίας, προσπάθησε να «χρυσώσει το χάπι» στους γιατρούς - και κατ' επέκταση σε όλους τους Ικαριώτες - με την υπόσχεση ότι οι αποσπάσεις των τριών γιατρών, που έγιναν την περασμένη βδομάδα θα ανακληθούν...

Υπενθυμίζουμε πως το υπουργείο Υγείας απέσπασε την προηγούμενη βδομάδα απ' το συγκεκριμένο νοσοκομείο τον διευθυντή της χειρουργικής κλινικής, το μοναδικό οδοντίατρο κι έναν ακόμα γιατρό.

Η απάντηση των κατοίκων του νησιού στο «κουκούλωμα» που επιχειρεί η κυβέρνηση, είναι η συνέχιση - και σήμερα - της δίωρης στάσης εργασίας που κήρυξαν οι γιατροί και ξεκίνησαν πριν μια βδομάδα, ενώ σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στον Αγιο Κήρυκο. Παράλληλα, όλα τα εμπορικά καταστήματα της Ικαρίας θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, μετά από απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου του νησιού.

Στο πλευρό των Ικαριωτών συμπαρατάσσονται και οι γιατροί της Σάμου. Οι δημόσιοι, ιδιωτικοί και νοσοκομειακοί γιατροί της Σάμου, θα πραγματοποιήσουν σήμερα 24ωρη απεργία, μετά από απόφαση του Ιατρικού Συλλόγου του νησιού.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org