Πέμπτη 12 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Εν αναμονή ρωσοκινεζικών αφίξεων στο Βελιγράδι...

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΜΟΣΧΑ.- Εκπρόσωπος Τύπου της σερβικής κυβέρνησης ανακοίνωσε χτες τις επισκέψεις Κινέζων και Ρώσων αξιωματούχων στη Σερβία την ερχόμενη βδομάδα στο πλαίσιο της «κρίσιμης επιρροής αμφοτέρων χωρών στη διαδικασία καθορισμού του μελλοντικού καθεστώτος του Κοσσυφοπεδίου». Οι σημαντικές για το Βελιγράδι αφίξεις αφορούν τον αντιπρόεδρο της κινέζικης κυβέρνησης, Χούι Λιανγκού (που αναμένεται στις 17 του μήνα) και τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ (που αναμένεται στο Βελιγράδι στις 18-19 τρέχοντος).

Ο Σέρβος αξιωματούχος δεν επιβεβαίωσε με την ίδια ζέση τις χτεσινές δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη στο Βελιγράδι, Μάικλ Πολτ, που είπε πως στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ «έχει αρχίσει ήδη η διεργασία» γύρω από ένα προσχέδιο ψηφίσματος για το Κοσσυφοπέδιο. Ο Πολτ δεν παρέλειψε να εκφράσει την «ελπίδα» πως το ψήφισμα του ΣΑ του ΟΗΕ για το Κοσσυφοπέδιο «θα ανοίξει την πόρτα για την υπό διεθνή εποπτεία ανεξαρτησία» του προτεκτοράτου...

Στο μεταξύ, οι ατέρμονες συνομιλίες μεταξύ των φιλοδυτικών σερβικών κομμάτων για το σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις εκλογές του περασμένου Γενάρη, εξακολουθούν να βρίσκονται σε αδιέξοδο αφήνοντας ανοιχτό το περιθώριο για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ