Πέμπτη 12 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΟΝΤΟΚΩΜΗ ΚΟΖΑΝΗΣ
Απαιτούν μετεγκατάσταση του οικισμού

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας (ΛΚΔΜ) πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι κάτοικοι του Δημοτικού Διαμερίσματος Ποντοκώμης του Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη, απαιτώντας από τη ΔΕΗ ΑΕ να αναλάβει την πλήρη αποκατάσταση - μετεγκατάσταση του οικισμού τους και να πάρει άμεσα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής.

Οπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της Ποντοκώμης, η ΔΕΗ ΑΕ αποφάσισε να ανοίξει νέο ορυχείο μεγάλης έκτασης στο Νοτιοδυτικό Πεδίο, δίπλα στο ορυχείο της Μαυροπηγής. Το νέο ορυχείο θα φτάσει μέχρι τον οικισμό τους. Μάλιστα, η ΔΕΗ ΑΕ υπέβαλε τις σχετικές Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Κοζάνης. «Παρέλειψε» όμως να ενημερώσει τους άμεσα ενδιαφερόμενους, τους κατοίκους. Αυτούς, δηλαδή, που θα βιώσουν τις επιπτώσεις από τη δραστηριότητα της ΔΕΗ.

Στον αγώνα για μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος και των συνθηκών εργασίας έχουν μπει και οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ. Μάλιστα, την Τρίτη πραγματοποίησαν ημίωρη συμβολική κατάληψη των ταινιοδρόμων του Ορυχείου Καρδιάς. Οι εργαζόμενοι, εκτός των άλλων, απαιτούν από τη ΔΕΗ να επιβάλει στους εργολάβους που χρησιμοποιεί να εφαρμόζουν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που απαιτούνται στο έργο μεταφοράς του λιγνίτη με τα φορτηγά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ