Τετάρτη 11 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Πουλάει... «εξυγίανση» για την καρέκλα της εξουσίας

Σηκώνοντας για πολλοστή φορά τη «σημαία» της... διαφάνειας και ανεβάζοντας τους τόνους της δικομματικής «αντιπαράθεσης», επιχείρησε χτες ο Γ. Παπανδρέου με συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», να κρύψει ότι το ΠΑΣΟΚ τάσσεται υπέρ της εκμετάλλευσης των αποθεματικών των ταμείων για την ενίσχυση του χρηματιστηριακού τζόγου.

Εντελώς υποκριτικά ο Γ. Παπανδρέου και ενώ ο ίδιος ήταν υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ που τζόγαραν τα χρήματα των ασφαλισμένων στη Σοφοκλέους και τα χρησιμοποίησαν για τη χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του δημοσίου... επιτέθηκε στη ΝΔ που ακολουθεί την ίδια πολιτική, ότι: «Στόχος της είναι να αντληθούν κεφάλαια από το μεγάλο αποθεματικό των ταμείων προκειμένου να καλυφθούν οι δημοσιονομικές ανάγκες με τα χρήματα των ασφαλισμένων». Οπως ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου, η ΝΔ «έπαιξε με τα αποθεματικά του ασφαλισμένου για να ξεπλύνει τις αμαρτίες της από την καταστροφική απογραφή».

Βέβαια, ο ίδιος φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τη διαιώνιση της σημερινής κατάστασης και τη δέσμευση των χρημάτων των ασφαλισμένων για μεγάλα χρονικά διαστήματα «σε σταθερά ομόλογα του ελληνικού δημοσίου», οδηγώντας τα Ταμεία σε οικονομική ασφυξία, αφού τα χρήματά τους θα πηγαίνουν για τη χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του δημοσίου και όχι για την κάλυψη των αναγκών των συνταξιούχων.

Ο Γ. Παπανδρέου μοιράζοντας ανέξοδες υποσχέσεις περί... διαφάνειας, όπως εξάλλου έκανε και ο Κ. Καραμανλής σαν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιχείρησε παραπλανώντας τον ελληνικό λαό να πείσει ότι ο ίδιος θα «βάλει τέλος σε αυτές τις πρακτικές». Μάλιστα, δήλωσε ότι «το χτύπημα της διαφθοράς είναι δημοκρατική και σοσιαλιστική επιταγή»... Επί της ουσίας ο Γ. Παπανδρέου από τη μια πλευρά με τη συνέντευξή του ενίσχυσε το δικομματικό καυγά, αλλά από την άλλη φρόντισε να αφήσει στο απυρόβλητο την κοινή πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στη διαχείριση των αποθεματικών, αποδίδοντας τα σκάνδαλα και τη διαφθορά στην ανεπάρκεια του νομοθετικού πλαισίου και στην επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει στην «δημιουργία δομημένων ομολόγων, υψηλού ρίσκου».

Με τις φραστικές κορόνες και με την προσωπική επίθεση στον Κ. Καραμανλή για τον οποίο δήλωσε ότι «αν δε γνώριζε, τότε δεν κάνει για πρωθυπουργός. Αν γνώριζε, τότε δεν πρέπει να είναι πρωθυπουργός», ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε ότι η ευθύνη είναι συνολική και βαθύτατα πολιτική και έσπευσε να επαναλάβει το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε την άμεση επιστροφή των «χρημάτων των Ταμείων ως ελάχιστη υποχρέωση» της κυβέρνησης, αλλά φρόντισε το αίτημά του να το περιορίσει στη λεηλασία των δυο τελευταίων χρόνων, αποφεύγοντας επιμελώς να θίξει την κλοπή των αποθεματικών που έγινε επί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Επαναλαμβάνοντας τις δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Π. Ευθυμίου, ήρθε σ' αυτές να προσθέσει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν αποκλείει να ζητήσει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, αφού όπως ανέφερε «η Εξεταστική Επιτροπή είναι μια φυσική κοινοβουλευτική δράση, που και αυτή βρίσκεται στις επιλογές του ΠΑΣΟΚ, για να λάμψει η αλήθεια γι' αυτή την υπόθεση».

Εξάλλου τόσο ο Γ. Παπανδρέου όσο και ο Π. Ευθυμίου προσπάθησαν να «ακυρώσουν» τις πρωθυπουργικές προθέσεις για ενδεχόμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης αναφέροντας ότι πρόκειται για «επικοινωνιακό αντιπερισπασμό» που θα χρησιμοποιηθεί σαν «πλυντήριο ευθυνών», ενώ ο Γ. Παπανδρέου... προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι το θέμα δεν πρόκειται να κλείσει με «κάποιες χειροπέδες δευτεραγωνιστών, όπως έγινε με την υπόθεση των "κουμπάρων"».

Συντηρώντας το δικομματικό «χαρτοπόλεμο» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θ. Ρουσόπουλος, απαντώντας στον Γ. Παπανδρέου δήλωσε: «Οταν το θερμοκήπιο της διαφθοράς ανθούσε, ο κ. Παπανδρέου σιωπούσε. Η σιωπή είναι συνενοχή. Σήμερα κανένα κουκούλωμα. Ολα στο φως και στη δικαιοσύνη. Τα λοιπά θεωρητικά και μεγάλα λόγια είναι για αμνήμονες. Δε θα βρει πολλούς τέτοιους στην Ελλάδα ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ