Τρίτη 3 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αμεση απάντηση και στον «Ευαγγελισμό»

Παρέμβαση ενάντια στην τρομοκράτηση των καθαριστριών του «Ευαγγελισμού», που συμμετείχαν στην απεργία της 29ης Μάρτη, στις μετακινήσεις εργαζομένων, αλλά και για την εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ), που καταστρατηγείται βάναυσα, έκανε χτες αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας και της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ και του Συνδικάτου Καθαριστών/τριών Νομού Αττικής και Περιχώρων.

Η εργολαβική εταιρία καθαρισμού «Αριάδνη» έβγαλε σε ρεπό το Σαββατοκύριακο 25 από τις εργαζόμενες που απέργησαν και πήραν μέρος στη συγκέντρωση της Αθήνας, με στόχο, όπως καταγγέλλει το ταξικό τους σωματείο, να τις απολύσει, ενώ απειλεί τις εργαζόμενες με μετακινήσεις. Για να δικαιολογήσει μάλιστα την απόφασή της, η επιχείρηση χρησιμοποίησε το άθλιο επιχείρημα ότι η απεργία στόχο είχε να ευνοήσει ανταγωνίστρια επιχείρηση που διεκδικεί την εργολαβία της καθαριότητας στον «Ευαγγελισμό». Αμεση ήταν η παρέμβαση του Συνδικάτου Καθαριστών/τριών που είχε σαν αποτέλεσμα οι 25 εργαζόμενες να επιστρέψουν κανονικά χτες στη δουλιά τους, ενώ οι υπεύθυνοι της εταιρείας συμφώνησαν ότι εφεξής θα τηρείται το πενθήμερο και οι καθαρίστριες θα πληρώνονται με αποδείξεις και βάσει της ΣΣΕ.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έγιναν και στην αντιπροσωπεία που βρέθηκε χτες στο νοσοκομείο, με επικεφαλής τους Δημήτρη Αγκαβανάκη και Γιάννη Κομνηνό, ενώ στη σύμβαση με το νοσοκομείο προβλέπεται ότι στο νοσοκομείο θα δουλεύουν 214 καθαρίστριες, εργάζονται μόνο 180, οι οποίες δεν παίρνουν το ανθυγιεινό επίδομα και τα επιδόματα πολυετίας, δουλεύουν 6ήμερο και πληρώνονται από 480 - 650 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ