Πέμπτη 29 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΟΤΑ
Πολιορκητικός κριός της εμπορευματοποίησης

Παρουσιάστηκαν χτες τα σχέδια για ένταξη στο Δ΄ ΚΠΣ

Ο δήμαρχος Νίκαιας Στ. Μπενετάτος εκφράζει τη συμπαράστασή του στους συνταξιούχους που ζητούν αναβάθμιση της ΠΦΥ
Ο δήμαρχος Νίκαιας Στ. Μπενετάτος εκφράζει τη συμπαράστασή του στους συνταξιούχους που ζητούν αναβάθμιση της ΠΦΥ
Ως πολιορκητικός κριός για την περαιτέρω διάσπαση και εμπορευματοποίηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) εμφανίζεται το Διαδημοτικό Δίκτυο Δομών Υγείας (ΔΔΔΥ) ΟΤΑ αξιοποιώντας τα κοινοτικά κονδύλια και ενόψει του νομοσχεδίου για την ΠΦΥ που ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας.

Χτες το ΔΔΔΥ - και με την παρουσία 26 εκπροσώπων δήμων - παρουσίασε το Σχέδιο Ανάπτυξης με την επωνυμία «Ευ ζην», ύψους 44 εκατ. ευρώ, με την προσδοκία το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών να το εντάξει στο Δ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Το πρόγραμμα - στο οποίο θα συμμετάσχουν και ιδιώτες - θα έχει δύο σκέλη: Το περιβάλλον και την πρόληψη. Στην ουσία, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν, θα είναι υπηρεσίες παρατηρητηρίων και κάποιων λειτουργιών και όχι ανάπτυξης υποδομών - εκτός από εκείνες τις υποδομές που θα χρειαστεί το ίδιο το ΔΔΔΥ με επίκεντρο το Δήμο Αμαρουσίου, ο οποίος έχει και τον πρώτο λόγο στο Δίκτυο.

Μάλιστα ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης είπε ότι το ΔΔΔΥ βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με το υπουργείο Υγείας για την εκχώρηση με το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο για την ΠΦΥ, τομέων της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ρ» το σχέδιο νόμου για την ΠΦΥ θα προβλέπει τη δημιουργία ενός ΝΠΔΔ - που θα είναι το Κεντρικό Οργανο - το οποίο θα βρίσκεται υπό την εποπτεία του υπουργείου Υγείας και σ' αυτό θα περιέλθουν όλες οι υπηρεσίες ΠΦΥ. Θα δημιουργηθεί ένα Δίκτυο δομών ΠΦΥ - όπως προέβλεπαν και παλιότερες νομοθετικές ρυθμίσεις των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ - και εκτός απ' τις υπάρχουσες δομές θα υπογραφούν και συμβάσεις με άλλους φορείς που θα παρέχουν ΠΦΥ.

Την πλευρά αυτή επιβεβαίωσε με χτεσινές δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους των ιατρικών συλλόγων Αθήνας-Πειραιά.

Συνταξιούχοι Νίκαιας: Αναβάθμιση της ΠΦΥ

Την αναβάθμιση των υπηρεσιών της ΠΦΥ απαίτησαν χτες οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ και του ΤΕΒΕ της Νίκαιας με συγκέντρωσή τους μπροστά από τα κεντρικά ιατρεία του ΙΚΑ στην περιοχή.

Από το υποκατάστημα λείπει το ακτινολογικό μηχάνημα που τους αναγκάζει να πάνε στα Καμίνια. Επίσης είναι κενές 52 απ' τις 106 θέσεις γιατρών, 29 απ' τις 45 θέσεις νοσηλευτών και 7 απ' τις 10 θέσεις χειριστών.

Αντιπροσωπεία των συνταξιούχων συναντήθηκε με το διευθυντή του υποκαταστήματος και προειδοποίησαν ότι εάν δε λυθούν τα προβλήματα σε ένα μήνα θα καταλάβουν τα γραφεία. Στο πλευρό των συνταξιούχων ήταν ο δήμαρχος της Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα «ανακύκλωση» του προσωπικού για το «Σχέδιο Εμβολιασμού»(2020-12-02 00:00:00.0)
Πλούσιο πρόγραμμα παρεμβάσεων για την Υγεία(2020-06-16 00:00:00.0)
Επανάληψη των αδιεξόδων(2008-12-24 00:00:00.0)
Συστοίχιση για την εκχώρηση της πρόληψης(2008-02-05 00:00:00.0)
Συντονισμός με κοινωνικούς φορείς(2003-10-22 00:00:00.0)
Εφαρμογή σε πιλοτική βάση(1997-11-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ