Πέμπτη 29 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΒΟΛΟΣ: Απλήρωτοι παραμένουν για τον περασμένο Νοέμβρη και Δεκέμβρη οι εργαζόμενοι του Δημοτικού Κέντρου Ιστορίας Βόλου (ΔΗΚΙ), που απασχολούνταν στις ανασκαφές στον περιβάλλοντα χώρο του Μουσείου της πόλης. Οι εργαζόμενοι είχαν προσληφθεί από την Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, που ανέλαβε και ολοκλήρωσε το έργο σε συμφωνία με το ΔΗΚΙ. Τα δεδουλευμένα τους καθυστερούν να πάρουν και οι εποχικοί εργάτες στο εργοστάσιο ξυλείας του Δασαρχείου Καλαμπάκας.

ΔΕΥΑΜΒ: Την απαίτησή τους για επαναπρόσληψη των έξι απολυμένων της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης Αποχέτευσης Βόλου (ΔΕΥΑΜΒ) επανέλαβαν, σε συνέντευξη Τύπου, εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων Δημοτικών Επιχειρήσεων. Κάλεσαν τα μέλη του ΔΣ της επιχείρησης να συγκαλέσουν έκτακτη συνεδρίαση για το θέμα, ώστε να δοθεί λύση πριν από το Πάσχα και κατήγγειλαν επίσης ως αλαζονική και υπεροπτική τη συμπεριφορά του δημάρχου Βόλου Αλ. Βούλγαρη, που αρνείται να συναντηθεί με εκπροσώπους του σωματείου εργαζομένων.

ΟΑΕΕ: Σε τριήμερη απεργία κατεβαίνουν από σήμερα (29-30 Μάρτη και 2 Απρίλη) οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΤΑΕ), διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που έχει περιέλθει ο ασφαλιστικός Οργανισμός μετά την πρόχειρη ενοποίησή του. Οι εργαζόμενοι θα κάνουν συγκέντρωση στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων στις 11 π.μ.

ΧΑΛΚΙΔΑ: Στην απόλυση 109 συμβασιούχων - που είναι απλήρωτοι πάνω από χρόνο - ετοιμάζεται να προχωρήσει η νέα δημοτική αρχή (προσκείμενη στη ΝΔ) Χαλκίδας, ενώ πριν λίγες μέρες απέλυσε ακόμα 34 συμβασιούχους. Την ίδια στιγμή επιδιώκει να φτιάξει τις δικές της πελατειακές σχέσεις, αξιοποιώντας το καθεστώς ομηρίας, καθώς προτίθεται να κάνει 122 προσλήψεις. Την πολιτική αυτή καταγγέλλει η «Αγωνιστική Συμπαράταξη» στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκίδας και τη Δημαρχιακή Επιτροπή και πρότεινε προσλήψεις μόνιμων θέσεων εργασίας με πλήρη δικαιώματα.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ: Τοπικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αύριο στις 10 π.μ και κοινή πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους του Πειραιά με κατάληξη στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας προγραμματίζουν οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων του Πειραιά (Τζάνειο, Κρατικό Νίκαιας, Μεταξά), αντιδρώντας στα δραματικά αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν, με πρώτο και κύριο τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού.

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΙΚΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Σε γενική συνέλευση τη Μεγάλη Τετάρτη 4 Απρίλη, στις 8.30 μ.μ στο ξενοδοχείο «Τιτάνια», καλεί ο Σύλλογος Συμβασιούχων Ιατρών ΙΚΑ Αττικής. Προκειμένου να ενημερώσει για την εισήγηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Σανιδά, ο οποίος χαρακτηρίζει τους 6.000 γιατρούς του ΙΚΑ απ' τους 8.000 υπηρετούντες στο Ιδρυμα συμβασιούχους έργου και δεν τους αναγνωρίζει κανένα ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό δικαίωμα, και να προγραμματίσει κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ