Πέμπτη 29 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΡΤ
Στο δρόμο της ελεύθερης αγοράς

Ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στην ΕΡΤ απέδωσε ο πρόεδρός της, Χρήστος Παναγόπουλος, στους εργαζόμενους της εταιρείας που «έχουν πρόβλημα αυτοεκτίμησης και εκτίμησης στην εταιρεία». Η «θεραπεία» σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΡΤ γίνεται μέσα από εκπαιδευτικά σεμινάρια διευθυντών και προϊσταμένων. Μάλιστα αναφέρθηκε στον κίνδυνο να κλείσει η εταιρεία και να οδηγηθεί στο μαρασμό «καθώς οι υπάλληλοι δεν έχουν εκτίμηση στον εαυτό τους και στην εταιρεία».

Το πρόβλημα όπως είπε ο Χρήστος Παναγόπουλος είναι δομικό και η εταιρεία δεν έχει μέλλον. Το ΔΣ της ΕΡΤ πρέπει να θεραπεύσει το πρόβλημα. Αυτό, όπως ισχυρίστηκε, γίνεται μέσα από τα σεμινάρια, από την ανταλλαγή απόψεων και ομάδες εργασίας «να βγει το πρόβλημα από μέσα, να αρχίσει η επικοινωνία και να λυθούν παρεξηγήσεις και προστριβές».

Εδωσε ιδιαίτερο βάρος στον ανταγωνισμό και στις συνθήκες της αγοράς στις οποίες πρέπει να προσαρμοστεί η ΕΡΤ. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πολυσυζητημένη εκπομπή της Αννας Δρούζα «Η ζωή είναι παιχνίδι». Αναφερόμενος μάλιστα σε αυτή την εκπομπή, ουσιαστικά αμφισβήτησε το ρόλο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης όπως εκφράζεται μέσα και από το Σύνταγμα, λέγοντας: «ο χαρακτήρας της δημόσιας τηλεόρασης δεν έχει κριθεί απολύτως» και γι' αυτό θα πρέπει να γίνει διημερίδα για να «δούμε τι είναι δημόσια τηλεόραση».

Αναφερόμενος στις προμήθειες, είπε ότι πρέπει ν' αλλάξει ο κανονισμός προμηθειών και προγράμματος, σε σχέση και με τις νέες τεχνολογίες. Τόνισε ότι «δεν μπορούμε να είμαστε δημόσιο με χαρακτηριστικά δημοσίου».

Σε σχέση με τις εισαγγελικές έρευνες που γίνονται στην ΕΡΤ, ήταν κατηγορηματικός. «Είμαστε, είπε, διάφανοι και καθαροί, τίποτα δε γίνεται εν κρυπτώ, δε διαχειριζόμαστε μαύρο χρήμα» και πρόσθεσε ότι «είμαστε ανοιχτοί ώστε καμία σκιά να μη μείνει». Απαντώντας στους επικριτές του, είπε χαρακτηριστικά ότι εγώ και η διοίκησή μου, «ούτε υπηρέτης σκοτεινών συμφερόντων είμαι», «ούτε εκβιαστής δημοσιογράφων και καναλαρχών», «ούτε διαπλεκόμενος συνδικαλιστής», «ούτε κρατικοδίαιτος εκδότης».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την παραβίαση της πολιτικής πολυφωνίας ιδιαίτερα στις ενημερωτικές εκπομπές της ΝΕΤ, ο Χρήστος Παναγόπουλος δεν το αρνήθηκε. Είπε ότι επανειλημμένα ο ίδιος δίνει πάγια εντολή στον τομέα ενημέρωσης να δίνεται περισσότερος χρόνος στα μικρά κόμματα και σε βουλευτές που είναι λιγότερο γνωστοί, γιατί δε βγαίνουν στα παράθυρα. Απέδωσε σε «δημοσιογραφική αδράνεια» το θέμα της πολυφωνίας επειδή φιλοξενούνται πολιτικοί που θα φέρουν μεγαλύτερη θεαματικότητα. Σε σχέση με τα δελτία ειδήσεων και με τις μετρήσεις του ΕΣΡ, ισχυρίστηκε ότι προβάλλονται τα κόμματα ανάλογα με το ποσοστό που πήραν στις βουλευτικές εκλογές.

Σε ερωτήσεις για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση σε σχέση και με το σχέδιο νόμου για τη συγκέντρωση που αναφέρεται στη θυγατρική της ΕΡΤ και στη συμμετοχή ιδιωτών, άφησε ανοιχτό το θέμα λέγοντας ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει προοπτική συνεργασίας με ιδιώτες».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ