Τετάρτη 28 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ
Αγροτικές διαδηλώσεις

ΑΣΟΥΝΣΙΟΝ.--

«Υγεία, Παιδεία, Ψωμί και Δουλιά» απαίτησαν δεκάδες χιλιάδες αγρότες κατά τη διάρκεια μεγάλης διαδήλωσης που πραγματοποίησαν χτες στην πρωτεύουσα της Παραγουάης. Διαδήλωση που αποτελεί την πρώτη μεγάλη μαζική και μαχητική εμφάνιση των αγροτών από όλη σχεδόν τη χώρα, στο πλαίσιο των πολυήμερων κινητοποιήσεών τους, αλλά και για να τιμήσουν τη λαϊκή εξέγερση που έλαβε χώρα 8 χρόνια πριν και έμεινε γνωστή ως «Μεγάλη πορεία της Παραγουάης» και οδήγησε στην παραίτηση του τότε προέδρου Ραούλ Κούμπας Γκράου.

Ολες οι κινητοποιήσεις και οι διαδηλώσεις οργανώνονται από την Εθνική Συνομοσπονδία Αγροτών και βασικός στόχος είναι να απαιτήσουν για άλλη μια χρονιά από την κυβέρνηση του προέδρου Νικανόρ Ντουάρτε μεγαλύτερη συμμετοχή των αγροτών στους τομείς λήψης αποφάσεων, ειδικά όσους αφορούν στη γεωργία, και την καταδίκη της κοινωνικής και οικονομικής περιθωριοποίησης στην οποία τους έχει οδηγήσει η πολιτική διαδοχικών κυβερνήσεων. Τέλος, οι αγρότες απαιτούν πραγματική αγροτική μεταρρύθμιση και εκβιομηχάνιση του τομέα παραγωγής βάμβακος.

Σε μια παράλληλη διαδήλωση αστέγων έξω από την προεδρική κατοικία στην Ασουνσιόν, η αστυνομία προχώρησε σε χρήση χημικών και βίαιη καταστολή, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον 10 ανθρώπων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ