Τετάρτη 28 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΚΙΝΑ
Σειρά συμφωνιών ύψους 4 δισ. δολαρίων

ΜΟΣΧΑ.--

Σημαντικές συμφωνίες υπογράφτηκαν στη Μόσχα κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Κίνας, Χου Ζιντάο, συνολικού ύψους 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας Τύπου του πρώτου αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, ρωσικές και κινεζικές εταιρείες υπέγραψαν χτες συνολικά 21 συμβόλαια. Ο ρωσικός πετρελαϊκός όμιλος «Rosneft» υπέγραψε πρωτόκολλο συνεργασίας για την παράδοση κηροζίνης στην Κίνα και ο ρωσικός χαλυβουργικός όμιλος «Novolipetsk» υπέγραψε συμβόλαιο 460 εκατομμυρίων δολαρίων για την παράδοση 94.000 τόνων χάλυβα στην κινεζική εταιρεία «Tebian Electric Apparatus Stock» για την περίοδο 2007 -11.

Παράλληλα εγκαινιάστηκε και η ρωσο-κινεζική έκθεση στη Μόσχα παρουσία του Κινέζου Προέδρου και τον Ρώσου ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, όπου οι δύο Πρόεδροι αντάλλαξαν λόγια επαίνων και συνεργασίας... «Για τη Ρωσία, η Κίνα πάντα έχει υπάρξει και παραμένει ένας από τους πιο σημαντικούς οικονομικούς εταίρους στον πλανήτη, και τα τελευταία χρόνια οι οικονομικοί δεσμοί μας έχουν αυξηθεί και ενισχύουν τη σταθερότητα», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του.

Από τη μεριά του ο Κινέζος Πρόεδρος τόνισε ότι η Κίνα και η Ρωσία έχουν στόχο να «καλλιεργηθεί μια νέα ανάπτυξη στην οικονομική συνεργασία», και πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη έκθεση είναι μια «γιορτή για την ανάπτυξη των παραδοσιακών σχέσεων φιλίας ανάμεσα στους λαούς μας και ένα προγεφύρωμα για την πρόοδο της συνεργασίας μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ