Τετάρτη 28 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΥΓΕΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
Σε 48ωρη απεργία από σήμερα

Συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην Ομόνοια από το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας

Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και στη σημερινή συγκέντρωση καλούν τους γιατρούς οι ταξικές δυνάμεις
Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και στη σημερινή συγκέντρωση καλούν τους γιατρούς οι ταξικές δυνάμεις
Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών (ΔΗΠΑΚ) καλεί τους γιατρούς να συμβάλουν στην επιτυχία της 48ωρης απεργίας, που ξεκινά σήμερα στα νοσοκομεία και την οποία αποφάσισε η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) στις 9.3.2007 μετά από πρόταση της ΔΗΠΑΚ. Επίσης, η ΔΗΠΑΚ καλεί τους γιατρούς να συμμετάσχουν μαζί με τις άλλες δυνάμεις του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας στη συγκέντρωση που θα γίνει στην Ομόνοια, ώρα 11 π.μ.

Το πλαίσιο που προβάλλει η πλειοψηφία της ΟΕΝΓΕ δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των νοσοκομειακών γιατρών, ούτε και στις ανάγκες για δωρεάν υπηρεσίες Υγείας. Επίσης, δεν απαντά στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που προωθεί - σαν συνέχεια των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ - και η κυβέρνηση της ΝΔ στο χώρο της Υγείας.

Η ΔΗΠΑΚ καλεί τους ειδικευμένους και τους ειδικευόμενους γιατρούς να συντονίσουν τη δράση τους με τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία καθώς και με τους άλλους εργαζόμενους να διεκδικήσουν την ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Υγείας, με τη δημιουργία Κέντρων Υγείας στις πόλεις και την ύπαιθρο και κέντρων αποκατάστασης, ενταγμένων στο δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας. Επίσης, τους καλεί να διεκδικήσουν την κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της Υγείας και τη στελέχωση των νοσοκομείων με το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό κλπ. προσωπικό, με την ταυτόχρονη μονιμοποίηση των επικουρικών και όλων των συμβασιούχων.

Τέλος, η ΔΗΠΑΚ προβάλλει για διεκδίκηση τα αιτήματα:

  • Σταθερός ημερήσιος χρόνος εργασίας, 6ωρο - 5ήμερο - 30ωρο με μία εφημερία τη βδομάδα και με αύξηση του αριθμού των εφημερευόντων ειδικευόμενων και ειδικευμένων γιατρών, ανά κλινική, ώστε να καλύπτονται οι πραγματικές ανάγκες και να παρέχονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας στους ασθενείς μας.
  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας. Οι εφημερίες δεν πρέπει να αποτελούν μέσο συμπλήρωσης του μισθού (1.600 ευρώ στον νεοεισερχόμενο ειδικευόμενο, με ανάλογη κλιμάκωση).
Στην Κρήτη

Σε κινητοποιήσεις για τα σοβαρά προβλήματα και τις ελλείψεις στα Νοσοκομεία της Κρήτης, προχωρούν οι γιατροί του νησιού, διαμαρτυρόμενοι ταυτόχρονα και για την άρνηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου της Κρήτης να εγκρίνει τα εντάλματα πληρωμής των εφημεριών του Ιανουαρίου. Στο Ρέθυμνο οι γιατροί θα πραγματοποιήσουν κοινή συγκέντρωση με το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου αύριο Πέμπτη, στις 12 μ.

Σε τροχιά κινητοποιήσεων όμως βρίσκονται και οι γιατροί του ΕΣΥ στο Πανεπιστημιακό και στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Από τις 30 Μάρτη προχωρούν σε επίσχεση εργασίας επ' αόριστον. Επίσης, αποφασίστηκε η αποχή των γιατρών από τις συνταγογραφήσεις, από πρωτοβάθμιες υγειονομικές επιτροπές, τις θεωρήσεις βιβλιαρίων από τους ελεγκτές γιατρούς καθώς και από την επιτροπή τροφίμων.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org