Τετάρτη 28 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
Από μέρα σε μέρα
«Ευελιξία και ασφάλεια... »

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ πως το ΠΑΣΟΚ έχει άποψη για τις εργασιακές σχέσεις. Το περίεργο είναι που δεν ...ντρέπεται να τις δημοσιοποιεί.

Ετσι, μας προκύψανε δηλώσεις, όπως αυτές της αρμόδιας της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα, Μ. Δαμανάκη, για «ισορροπία ανάμεσα στην ευελιξία και την ασφάλεια», η οποία πρέπει να εφαρμοστεί.

Να βρούμε, δηλαδή, μια ...ισορροπία ανάμεσα στην ανάγκη του επιχειρηματία να έχει εργαζόμενους χωρίς συλλογικές συμβάσεις, χωρίς ωράριο, χωρίς δικαιώματα, χωρίς ασφάλιση και φυσικά χωρίς σωματεία και στις ανάγκες των εργαζομένων.

Το πώς τα «ισορρόπησε» αυτά το ΠΑΣΟΚ το διαπιστώσαμε στα 20 χρόνια που κυβερνούσε. Με τη συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων φυσικά, γιατί και λογικά να το πάρει κανείς αλλιώς δε γίνεται.

Σ' αυτά ακριβώς τα βήματα συνεχίζει και η Νέα Δημοκρατία, γι' αυτό άλλωστε κρατάει και ενισχύει τους νόμους που παρέλαβε. Κατά τ' άλλα προσπαθούν να μας πείσουν ότι έχουν διαφορετικές απόψεις.

ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, συναντήθηκε χτες με τον πρωθυπουργό και αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να προστατέψει τον καταναλωτή συμπληρώνοντας νόμο του ΠΑΣΟΚ από το 1994, που, όπως είπε, είναι ένας «καλός νόμος»...

Εν ολίγοις, από το 1994 μέχρι σήμερα έχουμε - κατά την κυβέρνηση - μια καλή νομοθεσία για την αγορά. Πώς γίνεται, λοιπόν, η ακρίβεια να συνεχίζεται με ανοδικότατη πορεία;

Μήπως - λέμε, μήπως - αυτό έχει να κάνει με την περίφημη «ελεύθερη αγορά» που υποτίθεται ότι θα κάνει εδώ και χρόνια τον ανταγωνισμό να λειτουργήσει υπέρ του καταναλωτή ενώ συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο;

Η κυβέρνηση τελικά «εκσυγχρονίζει» την ισχύουσα νομοθεσία και στα σούπερ μάρκετ «εκσυγχρονίζονται» οι τιμές και εξατμίζουν τους ευτελέστατους μισθούς των δυστυχισμένων που ψωνίζουν.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org