Τετάρτη 28 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ
Επίθεση στα βιβλία Ιστορίας της ΕΣΣΔ!

Στη βολική πλην όμως απαράδεκτη μέθοδο του «τσουβαλιάσματος» όλων όσοι έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους με το βιβλίο ιστορίας της έκτης δημοτικού, κατέφυγε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος μιλώντας χτες βράδυ σε πολιτική συγκέντρωση του κόμματός του στο θέατρο «Παλλάς», όπου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν μπορούμε να δεχτούμε την Ιστορία να τη γράφει καμία Ιερά Σύνοδος. Ούτε του Πάνω ούτε του δικού μας Κόσμου. Ούτε με μαύρα ράσα. Ούτε με κόκκινα. Ούτε με γαλάζια».

Προκειμένου για την υπεράσπισή του έφτασε ακόμα και ως την επίθεση... στον σοσιαλισμό, ισχυριζόμενος: «Κι εμείς στην Αριστερά, δεν μπορούμε να δεχτούμε τη λογική που άλλα γεγονότα κι άλλα πρόσωπα πρωταγωνιστούν στην Ιστορία της Σοβιετικής Ενωσης επί Στάλιν, άλλα στην Ιστορία επί Μαλένκοφ, άλλα επί Χρουστσόφ, άλλα επί Μπρέζνιεφ, άλλα επί Τσερνιένκο, άλλα επί Γκορμπατσόφ»!

Αλλά και στο να ζητήσει μια Ιστορία «αποστειρωμένη» λέγοντας: «η Ιστορία έχει ανάγκη την αποστασιοποίηση από τα πάθη, τα συναισθήματα, τις ιδεολογίες, τους φόβους και τους επικίνδυνους πειρασμούς της ταυτότητας». Φαίνεται πως δε διάβασε καλά το συγκεκριμένο βιβλίο που κάθε άλλο παρά για την αποστασιοποίησή του από την κυρίαρχη ιδεολογία χαρακτηρίζεται.

Κατά τα λοιπά περίσσεψαν, όπως ήταν αναμενόμενο, οι κολακείες προς τη νεολαία και το φοιτητικό κίνημα που «ανέτρεψαν όλη τη συνταγματική μεταρρύθμιση της ΝΔ, έσπασαν τη δικομματική συναίνεση, αλλάζουν την πολιτική ζωή» όπως είπε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ χαρακτήρισε «πνιγηρό» το κλίμα των ημερών και «διασωληνωμένο» τον δικομματισμό και κήρυξε την έναρξη του προεκλογικού αγώνα του ΣΥΝ που στοχεύει, όπως είπε, στην «αναδιάταξη της πολιτικής ζωής έξω από τα όρια του δικομματισμού». Στο δρόμο αυτό - όπως ανέφερε - ο ΣΥΝ θα πορευτεί με τις δυνάμεις «της ριζοσπαστικής αριστεράς και της σοσιαλδημοκρατικής αμφισβήτησης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ