Τετάρτη 28 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Μαζικά στην περιφρούρηση και τις συγκεντρώσεις

Σε πενήντα περίπου πόλεις, οι ταξικές δυνάμεις διοργανώνουν απεργιακές συγκεντρώσεις. Στην Αθήνα, στις 11 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Η κεντρική αφίσα του ΠΑΜΕ για την απεργία
Η κεντρική αφίσα του ΠΑΜΕ για την απεργία
Η αυριανή απεργία μπορεί και πρέπει να δώσει ώθηση στην πάλη για τις κλαδικές συμβάσεις, με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, να αποτελέσει ένα ακόμα ξεκάθαρο μήνυμα αντίστασης και διεκδίκησης απέναντι στην πολιτική των κομμάτων του κεφαλαίου, την προκλητικότητα του ΣΕΒ. Σ' αυτή την κατεύθυνση, οι ταξικές δυνάμεις δίνουν μέχρι την τελευταία ώρα τη μάχη των εξορμήσεων, αλλά και της αυριανής περιφρούρησης της απεργίας. Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 11 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, ενώ συγκεντρώσεις προγραμματίζονται σε περίπου πενήντα ακόμα πόλεις σε όλη τη χώρα.

Το απεργιακό μέτωπο συγκροτούν οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Λογιστών, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Φαρμακοϋπαλλήλων, Εργαζομένων στις ιδιωτικές κλινικές (ΟΣΝΙΕ), Τροφίμων - Ποτών, Εργαζομένων στον Τύπο - Χαρτί και Εργαζομένων Θεάματος - Ακροάματος, τα Εργατικά Κέντρα Λάρισας, Αγρινίου, Νάουσας, Φωκίδας, Θεσπρωτίας, Αρτας, Λέσβου, Ρόδου, Σάμου, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Λευκάδας και Δωδεκανήσου, καθώς επίσης και εκατοντάδες ακόμα σωματεία από κάθε γωνιά της χώρας. Συμμετοχή και συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων δηλώνει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, καλώντας στην αυριανή συγκέντρωση.

Μάχη παντού

Στις δεκάδες αποφάσεις από τα σωματεία της Θεσσαλονίκης για συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση, 10.30 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου, προστέθηκαν και αυτές του Συνδικάτου Ξύλου, των εργαζόμενων στη ΒΑΛΚΑΝ, αλλά και στο ΚΘΒΕ, που βρίσκονται σε πολυήμερες αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Η μάχη κορυφώνεται με καθημερινές εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς και συνοικίες.

Χτες, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ έδωσε συνέντευξη Τύπου. Ο Σ. Ζαριανόπουλος, ΓΓ του ΕΚΘ, κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία, να διεκδικήσουν την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας με αυξήσεις που θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες τους. Να ξεπεράσουν τις συμβιβασμένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος και τα κόμματα του κεφαλαίου που υπηρετούν με κάθε τρόπο, απροκάλυπτα, ακόμη και με ωμή απεργοσπασία, όπως π.χ. το Συνδικάτο Ιματισμού Θεσσαλονίκης που υπονομεύει ανοιχτά την απεργία κόντρα στην απόφαση της Ομοσπονδίας του κλάδου.

Από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη
Η μάχη της απεργίας κορυφώνεται και στον Πειραιά, όπου η συγκέντρωση ορίστηκε για τις 10.30 π.μ. στην πλατεία Λουδοβίκου στον Ηλεκτρικό Σταθμό. Ηδη, από χτες στα εργοστάσια ελαιοσαπουνοποιίας με πρώτο το εργοστάσιο της ΕΛΑΪΔΑΣ γίνονται γενικές συνελεύσεις και παίρνονται αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργία. Παράλληλα, συνεχίζονται οι εξορμήσεις.

Σε δεκάδες μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις του Μετάλλου στο Θριάσιο περιόδευσαν τις προηγούμενες μέρες οι συνδικαλιστές του Συνδικάτου Μετάλλου «Η ΜΑΣΙΝΑ». Από τους ΟΤΑ της Αθήνας, στην απεργία συμμετέχουν τα Σωματεία Εργαζομένων Ανω Λιοσίων, Καματερού, Πετρούπολης και Πέριξ Δήμων, Εργαζομένων Δήμων και Κοινοτήτων Υπολοίπου Αττικής, Εργαζομένων Δήμου Ελληνικού και Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης.

Τα Εργατικά Κέντρα

Μια μέρα πριν από την απεργία, τα Εργατικά Κέντρα Θεσπρωτίας, Λευκάδας, Αρτας και Αγρινίου, μέσω των προέδρων τους, δίνουν το στίγμα για το τι σηματοδοτεί η αυριανή κινητοποίηση. Βήμα κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων για το Ασφαλιστικό, την Παιδεία, το σύνολο των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων χαρακτηρίζει την απεργία ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας, Σωτήρης Γκίκας και συμπληρώνει: «Στις περιοδείες, οι εργαζόμενοι ομολογούν την ολοένα παραπέρα χειροτέρευση σε όλα τα επίπεδα της ζωής τους. Θέλουν να αντιδράσουν, αλλά χρειάζεται να ξεπεραστεί η μοιρολατρία και η ηττοπάθεια».

Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας (ΕΚΛ) πήρε ομόφωνη απόφαση συμμετοχής στην απεργία. «Τα αιτήματα του ΠΑΜΕ βρίσκουν ανταπόκριση, οι εργαζόμενοι συμφωνούν και αναμένεται να δώσουν δυναμικό "παρών"», επισημαίνει ο πρόεδρος Μάκης Λεβιτσάνος.

Την ανάγκη η αγανάκτηση να μετουσιωθεί σε πάλη ενάντια στην αντεργατική πολιτική αναδεικνύει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρτας Νικήτας Γλυνάτσης, σημειώνοντας και τις προσπάθειες υπονόμευσης της απεργίας από ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ.

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου συμμετέχει στην απεργία με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Αντιπροσώπων. «Οι εργαζόμενοι χρειάζεται να συσπειρωθούν στα συνδικάτα και να ενισχύσουν το ταξικό κίνημα ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής», σημείωσε ο πρόεδρος Τάκης Πατούλας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ