Τετάρτη 28 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αυθαίρετες μεταθέσεις στην Πυροσβεστική

Την καταστρατήγηση του κανονισμού μεταθέσεων της Πυροσβεστικής καταγγέλλουν με Ερώτησή τους βουλευτές του ΚΚΕ. Οπως αναφέρουν οι βουλευτές Αντ. Σκυλλάκος, Στ. Σκοπελίτης, Α. Τζέκης, Π. Κοσιώνης και Ελπ. Παντελάκη, ο κανονισμός δεν τηρήθηκε για τη στελέχωση της νεοϊδρυθείσας Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηγουμενίτσας.

Στην Ερώτηση αναφέρεται πως συνδικαλιστικοί φορείς των εργαζομένων του Πυροσβεστικού Σώματος, καταγγέλλουν ότι η σχετική διαταγή του αρχηγείου της Πυροσβεστικής σκόπιμα δεν κοινοποιήθηκε σε όλες τις υπηρεσίες, ενώ δόθηκε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα έξι ημερών για να γίνουν οι δηλώσεις των ενδιαφερομένων. Εξάλλου, δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία των προσλήψεων βάσει των κενών οργανικών θέσεων όπως ορίζεται από το ΠΔ 170/96. Οι συνδικαλιστικοί φορείς απαιτούν την ακύρωση της σχετικής απόφασης και την επανέναρξη της διαδικασίας.

Η Ερώτηση απευθύνεται στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Β. Πολύδωρα, θέτοντας το ζήτημα, γιατί καταστρατηγήθηκε ο κανονισμός και τι προτίθεται να κάνει για να αποκατασταθεί η αξιοκρατία στις μετακινήσεις των υπαλλήλων της Πυροσβεστικής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ