Τετάρτη 28 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ

Πλούσιος και καίριος ήταν ο προβληματισμός των αντιπροσώπων στη συνδιάσκεψη. Μερικά σπαράγματα από τις ομιλίες τους:

«Σε εξάρσεις πετυχαίνουμε αποτελέσματα που δεν μπορούμε να κρατήσουμε επειδή δεν έχουμε την απαραίτητη υποδομή. Για να σταθεροποιούνται θα πρέπει να δουλεύουμε με το πρόγραμμα του Κόμματος και να αναπτύξουμε το Κόμμα στους χώρους αυτούς».

* * *

«Και στο πιο μικρό σωματείο η μάχη είναι σύνθετη».

* * *

«Κόμμα ισχυρό προϋποθέτει κάθε οργάνωση, κάθε σύντροφος να έχει ένα δίκτυο οπαδών και επιρροών, όχι να ονομάζουμε τον ίδιο κύκλο οπαδών, ΠΑΜΕ, ΔΑΣ κλπ.»

* * *

«Οπου δεν οργανώνουμε καλά την παρέμβασή μας στους εργατικούς χώρους έχουμε ως αποτέλεσμα την άμβλυνση της πολιτικής συμπεριφοράς, ακόμα και σε περιοχές που έχουμε παραδοσιακά μεγάλη δύναμη».

* * *

«Στα εργοστάσια που πρόκειται να κλείσουν αν πούμε μόνο όχι στις απολύσεις και δε βάλουμε στους εργάτες το ζήτημα ότι η λύση είναι να περάσουν στην κοινωνική ιδιοκτησία, τότε δε θα έχουμε κάνει τίποτα».

* * *

«Η βοήθεια της ΚΟΜΕΠ και του "Ριζοσπάστη" είναι καθοριστική. Αρθρα του "Ρ" για την Παιδεία διαβάζονται από ανθρώπους έξω από την επιρροή μας. Δείχνει τι θα μπορούσαμε να κάνουμε αν δουλεύαμε περισσότερο με τον κύκλο γύρω μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ