Τρίτη 27 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΝΑ ΚΑΤΑΠΕΣΕΙ η κατηγορία της σύστασης και συμμορίας (σε βαθμό πλημμελήματος), ζήτησε χτες η εισαγγελέας της έδρας στη δίκη των 49 φοιτητών που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια του πανελλαδικού πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου της 8ης Μάρτη. Σε περίπτωση που γίνει δεκτή η εισαγγελική πρόταση, θα μείνει μόνο η κατηγορία της διατάραξης κοινής ειρήνης. Χτες άρχισαν και οι καταθέσεις των αστυνομικών ως μαρτύρων κατηγορίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους δύο αστυνομικούς που κατέθεσαν χτες, ένας αναγνώρισε μόνο τον ένα από τους 49 συλληφθέντες φοιτητές, ενώ για τους υπόλοιπους ανέφεραν πως δε γνωρίζουν ούτε τι έκαναν ούτε γιατί συνελήφθησαν.

ΥΛΙΚΕΣ ΜΟΝΟ ΖΗΜΙΕΣ άφησε πίσω του ο σεισμός, μεγέθους 5,9 Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 16.57 το απόγευμα της Κυριακής, με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο 10 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Κεφαλονιάς και έγινε αισθητός όχι μόνο στο νησί, αλλά στη Λευκάδα, στη Ζάκυνθο και πολλές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, οι ζημιές δεν ήταν μεγάλες και αυτό οφείλεται στο ότι το επίκεντρο του σεισμού ήταν στη θάλασσα, αλλά και στο ότι μετά τον καταστρεπτικό σεισμό του 1953 τα κτίρια χτίζονται με αυστηρές αντισεισμικές προδιαγραφές. Οι σεισμολόγοι χτες εμφανίστηκαν αρκετά καθησυχαστικοί για την πιθανότητα νέου μεγαλύτερου σεισμού στην περιοχή.

ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 Μάρτη, θ' ανακοινωθεί η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λάρισας, για την υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο οι 21 μαθητές από το Μακροχώρι Ημαθίας. Υπενθυμίζουμε ότι ο εισαγγελέας της έδρας, Αργύρης Δημόπουλος, πρότεινε να κριθούν ένοχοι και οι έξι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση καταδίκης τους. Να σημειωθεί ότι στην, πάνω από τέσσερις μήνες, ακροαματική διαδικασία, στο Εφετείο, κλήθηκαν να καταθέσουν 150 μάρτυρες, εκ των οποίων οι 126 ήταν κατηγορίας.

ΝΕΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ έξω από το σταθμό της Πάτρας, με δύο τραυματίες (ο ένας βαριά), έγινε χτες. Η ειρωνεία είναι ότι μόλις λίγες ώρες πριν το ατύχημα, ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Μιχ. Λιάπης, παρουσιάζοντας σχετική διαφημιστική καμπάνια ανέφερε ότι το 90% των ατυχημάτων στο σιδηρόδρομο, συμβαίνει στις ηλεκτρονικά φυλασσόμενες ισόπεδες διαβάσεις. Από τις 1.700 ισόπεδες διαβάσεις που υπάρχουν, το 56% είναι αφύλακτες, το 38% φυλάσσεται με ηλεκτρονικό σύστημα και το 6% με φύλακα. Το 63% των ατυχημάτων, το 53% των νεκρών και το 75% των τραυματιών σημειώνονται σε φυλασσόμενες διαβάσεις με αυτόματο ηλεκτρονικό σύστημα.

ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ το Συμβούλιο της Επικρατείας τοποθετείται κατά της ίδρυσης Συνταγματικού Δικαστηρίου, καθώς και κατά της αναθεώρησης του άρθρου 24 για τα δάση. Μετά το συνδικαλιστικό τους όργανο (Ενωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ) και η διοικητική Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου χαρακτηρίζει την ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου ως τη ριζικότερη δυνατή ανατροπή στο ελληνικό δικαιοδοτικό σύστημα, που οδηγεί σε περιορισμό του ελέγχου της συνταγματικότητας των νόμων.

ΣΕ ΜΙΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ υποβάλλουν όλους όσοι θέλουν να αλλάξουν την αστυνομική τους ταυτότητα. Ειδικά στη Νίκαια οι πολίτες είναι αναγκασμένοι να πάνε από τις τρεις τα μεσάνυχτα στο αστυνομικό τμήμα για να γραφτούν στην κατάσταση των 20 ονομάτων που εξυπηρετεί καθημερινά. Αυτή η κατάσταση επικρατεί στα περισσότερα αστυνομικά τμήματα λόγω έλλειψης προσωπικού. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης και του υπουργού Δημόσιας Τάξης, που ενώ είναι γνώστες αυτής της κατάστασης αδρανούν και σιωπούν. Με ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή της Νίκαιας απορρίπτει και καταδικάζει την πολιτική σωματικής και ψυχικής εξουθένωσης των πολιτών και καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει στη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την άμεση εξυπηρέτηση των δημοτών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ